Újabb utcai pályával bővül a Formula–1-es versenynaptár

2024.01.23. 10:48
Megszületett a megállapodás, amelynek értelmében Formula–1-es nagydíjnak adhat otthont Madrid – erről számolt be a Marca, amelyet később a sportág hivatalos oldalain megerősített.

A spanyol napilap értesülései szerint kedden mindenben megegyezett Madrid városa és a Formula–1 vezetősége, a megállapodás értelmében versenyt fognak rendezni az IFEMA kongresszusi létesítmény mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy a madridi verseny 2026-ban vagy 2027-ben lép be a versenynaptárba, mivel a barcelonai versenypályának még élő szerződése van.

Az viszont már bizonyos, hogy milyen útvonalon képzelik el az utcai versenypályát, az erről szóló látványtervek nyilvánosságra kerültek. A megállapodás a hírek szerint 10 évre szól. Érdekesség, hogy a pálya a Real Madrid labdarúgócsapatának edzőközpontja mellett is elhaladna. 

Annak ellenére, hogy Madrid hamarosan tagja lesz a Formula–1 versenynaptárának, a barcelonai verseny szervezői megtartanák helyüket a száguldó cirkuszban. A katalán elnök, Pere Aragonés elmondta, a kormány nagyon jó kapcsolatot ápol a sportág vezetőivel, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy a 2026-ig szóló megállapodást néhány évvel meghosszabbítsák.

A Formula–1 2024-es szezonja február 29-én rajtol Bahreinben. Az idei naptár összesen 24 versenyhétvégét foglal magában.