Eldőlt, visszatérhet-e műtétje után a Ferrari versenyzője az Ausztrál Nagydíjon

GettyImages-2079429143
2024.03.20. 11:54
A Formula–1-ben szereplő Ferrari pilótája, Carlos Sainz Jr. két héttel ezelőtt esett át vakbélműtéten, de felépült, így visszaülhet versenyautójába a soron következő, hétvégi Ausztrál Nagydíjon – értesült a Sky Sports.

Mint ismert, az olasz istálló színeiben versenyző Carlos Sainz Jr. a két héttel ezelőtti, Szaúdi Nagydíj szabadedzései után lett rosszul, vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, és azonnal megműtötték. Emiatt a 18 éves Oliver Bearman helyettesítette a spanyolt a Ferrari volánja mögött, aki nem vallott szégyent, sőt a pontszerző 7. helyen hajtott át a célvonalon. 

Sokáig kérdéses volt, hogyan halad Sainz felépülése a műtét után, és újra versenyezhet-e a szezon harmadik hétvégéjén, az Ausztrál Nagydíjon. Egybehangzó sajtóértesülések – többek között a Sky Sports – szerint a Ferrari abszolút úgy számol, hogy péntektől visszatér Sainz a pályára, aki sikeresen felépült a műtétből.

Carlos Sainz Jr. már hétfőn megérkezett Melbourne-be, szerdán bejárta a pályát, míg nevét és képét felragasztották a garázs bejárata fölé, így minden jel arra utal, hogy visszatérhet a spanyol. 

Carlos már két napja Melbourne-ben van, és rendben van. Arra számítunk, hogy ő fog versenyezni

– erősítette meg a Ferrari szóvivője a Telegraafnak.

A Formula–1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzését pénteken magyar idő szerint hajnalban, valamint kora reggel rendezik, az időmérőre szombat reggel 6 órakor kerül sor, a futam pedig vasárnap 5 órakor rajtol.

(Borítókép: Getty Images)