Sajtóhírek szerint eldőlt Schumacher jövője

2024.10.04. 15:15
Mick Schumacher, a Formula–1-es Mercedes istálló tartékpilótája sajtóhírek szerint nem kap jövőre sem ülést egyik csapatnál sem, több lehetősége aligha adódik majd a következő években.

A német Bild szellőztette meg, hogy a legendás versenyző,Michael Schumacher 25 éves fia nem kapja meg a hőn áhított F1-es ülést 2025-ben sem, ugyanis a Kick Sauber Niko Hülkenberg mellé a finn Valtteri Bottast választja, és további egy szezonra meghosszabbítja szerződését. Illetve a (még kérdésés) Visa RB még fennmaradó helyét szinte biztos a Daniel Ricciardót leváltó Liam Lawson kapja, így Schumacher jövőre is a pálya mellől kényszerül nézni a versenyfutást. 

Júliusban már közel került a korábbi versenyző az F1-hez, amikor az Alpine őt és Jack Doohant versenyeztette meg, amelyet végül az ausztrál nyert – ezzel együtt az ülést is. 

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint értelmetlen lenne a Botasszal való szerződéshosszabbítás. 

Úgy vélem, az Audi autója jövőre semmiképpen sem lesz győztes autó. Ez azt jelenti, hogy sem az Audin, sem a versenyzőn nem lenne nyomás, Nico Hülkenberg személyében jó viszonyítási pontjuk is lenne. Ha pedig a teljesítmény nem stimmelne, akkor még mindig változtathatnának 2026-ra. Ha pedig tényleg úgy áll a helyzet, hogy Valtteri Bottas kapja meg az esélyt, az számomra teljességgel érthetetlen lesz. 

Majd hozzátette: „Azt hiszem, ha Schumacher nem kapja meg ezt az ülést, akkor a Formula–1-es történelem véget ér számára.”

Mick Schumacher 2021-ben és 2022-ben az amerikai Haas csapatánál pallérozódott, azonban az akkori csapatfőnök, Günther Steiner kifejezetten elégedetlen volt teljesítményével, és nem hosszabbította meg kontraktusát. A német versenyző a tavalyi szezon óta a Mercedes istálló tartalékpilótája, de úgy tűnik jövőre is ez a szerepkör juthat számára.