Sok hűhó semmiért

2000.04.07. 00:24
Hét órán keresztül ülésezett az MLSZ-elnöksége - érdemi változtatás nélkül. Bicskei Bertalan ugyanis szövetségi kapitány maradhat. A miértre azonban nagyon kevesen tudják a választ.

Töretlen a bizalom
Valószínűleg pontosan tizenhárman. Annyian szavaztak ,,igennel" a nagy kérdésre: töretlen-e a bizalom a kapitány iránt? Az egy bátor ellenszavazat természetesen kevésnek bizonyult a váltáshoz. (Bozóky Imre nem árulta el, ki is volt a ,,renitens", információink szerint azonban Szilvási József voksolt nemmel.)

Dr. Bozóky Imre elmondta, a kapitánynak a jövőben szorosabb kapcsolatot kell tartania a szakmával, az élvonalbeli edzőkkel és az edzőképző központtal is. Sőt mi több, a következő elnökségi ülésre megfogalmazódik egy szakmai célkitűzés, amely utat mutathat - nem a szegény legénynek, hanem Bicskei Bertalannak.

A csere gondolata azonban az utóbbi válogatott meccsek után mindig szóba került. Az elnök szerint ez pusztán a sajtó kitalációja, hiszen a médiában jelennek meg ezek a pletykák. (Máshol nem igen lenne ez lehetséges...) A kérdésre - mely szerint reálisnak tartja-e ezeket a kritikákat - Bozóky Imre nem adott egyértelmű választ. Ahogy fogalmazott, nem tiszte bírálni a sajtó képviselőit, ezért nem is teszi.

De amint azt a 13: 1-es szavazati arány bizonyítja, a döntéshozók nem értenek egyet a bírálatokkal. Tehát - ha ezt konkrétan nem is mondta - Bozóky a sajtót is hibásnak tartja abban, hogy Bicskei nem tud nyugodtan dolgozni. Sok újságíró (és a közvélemény nagy része) azonban Bozókyt - és az elnökséget - okolja, hogy Bicskei egyáltalán dolgozhat. Ördögi kör. Csak Bicskei nem okol senkit - ő csupán kiküld a pályára egy csatár nélküli válogatottat, képtelen győzelemre vezetni a nemzeti tizenegyet vagy esetleg egy reményt keltő csapatot összehozni. De azért marad.

További ,,jó" hír még, hogy mesteredzőnek terjesztik fel Egervári Sándort, a Dunaferr edzőjét és hogy hamarosan beindul az a tanfolyam, ahol UEFA A-licencet lehet szerezni. Most már hivatalosan. (A korábbi Mezey György vezette tanfolyam - mint utólag kiderült - nem volt regisztrálva az Európai Szövetségnél, így ők nem is ismerik azt el)

Gellei Imre szövetségi edző beszámolójában elmondta, várja az olimpiai-válogatottba a jelenleg sérült Fehér Miklóst és, újra Bozóky Imrét idézve: a Schalke másik magyarját.

Egyébként Szollár Krisztiánnak hívják. Az ,,egyik" pedig Hajnal Tamás. Nyissunk az utánpótlás felé!  • Hírek
  • Lakáshitel