Judit
2 °C
7 °C

A változások őrei

2000.04.07. 12:08
Meghátrált a magyar futball legfőbb vezető testülete a kapitánykérdésben. Miután egész héten azt szajkózta mindenki, hogy elég volt, változtatni kell, Bicskei már nem tud megújulni, a csütörtöki MLSZ-közgyűlés majdnem egyhangúlag (pontosan egy hang volt ellene) megerősítette a kapitányt tisztségében.
Sajtótájékoztató
Újabb példáját kaptuk a magyar labdarúgásban uralkodó kaotikus állapotoknak. Már a téma sajtófelvezetése is tükrözte, hogy nem megy majd simán az ,,Egyéb" kategóriába sorolt kapitánykérdés megoldása. Egyes MLSZ-tagok nem is értesültek róla, hogy Bicskei helyzete egyáltalán szóba kerül majd a közgyűlésen, mások kész tényként közölték a kapitány leváltását, sőt szerintük nem lehet pénzkérdés a labdarúgás helyzete, ezért külföldről kellene kapitányt hozni, hisz az itthoni szakembergárda is ugyanolyan siralmas, mint a focisták. Ezzel a véleménnyel nehéz vitatkozni, csak az a baj, hogy az alapanyag mindenképpen hazai...

A szokásoknak megfelelően megkezdődtek a találgatások, mindenkinek volt egy remek jelöltje a megüresedő posztra. Talán már Bicskei is kezdett kételkedni saját magában, mindenesetre elég fásultan érkezett a kihallgatásra. Aztán megtörtént a csoda: a szólóban, a kapitány háta mögött oly' nagyhangú kritikusok elvesztették szavukat, mélyenszántó szakmai kérdésekbe és monológokba bocsátkoztak, s támogatásukról biztosították a kissé megzavarodott Bicskeit. Maga az elnök, Bozóky Imre nem foglalt állást, jó vezetőként (a kompromisszumkészség a nagyívű karrier egyik kulcsa) a tagságra bízta a döntést. A magyar labdarúgás megreformálásáról, az utánpótlás-nevelés fontosságáról és egyéb, kissé elcsépelt frázisokról tartott monológja (melyet a jeles plénum hatalmas főbólintásokkal kísért) inkább a sajtónak, mintsem a témának szólt.

Bicskei is kezdett kételkedni saját magában
Elkövetkezett az ,,igazság" pillanata. A jelenlévő futballmogulok egyetlen ellenszavazattal megerősítették posztján a szövetségi kapitányt, de hogy legyen valami kézzelfogható ,,eredménye" is a tanácskozásnak, arra kötelezték a kapitányt, hogy ezentúl ,,részletesebb és szorosabb kapcsolatot tartson fenn" a magyar futball irányító testületével, azaz velük. Valós indok nem szerepelt a megerősítés mellett, csak egy szimpla ,,csendes betli": szerződésbontás esetén majd' 25 milliót kellene fizetni a kiebrudalt edzőnek.

Az ,,oroszlánok" üvöltései elcsendesedtek, pedig csak egyetlen áldozattal kellett volna szembenézniük, de már ettől is inukba szállt a bátorságuk. A jelenség mindenki számára ismerős - a különbség annyi, hogy a mesebeli oroszlánról kiderült: nem is gyáva...

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?