Búcsúzott a címvédő

2000.04.20. 11:49
Hatalmas meglepetésre kiesett a Manchester United a BL-ből. A hazai pályán időtlen idők óta veretlen Fergusson-gárda a második félidő elején már háromgólos hátrányban is volt a Reallal szemben. A másik szerdai mérkőzésen a Bayern a 93. percben fejelt Linke-góllal verte a Portót.
Kiesett a Manchester United
Megtörtént, amire csak nagyon kevesen számítottak: a Real idegenben győzte le a MU-t, és ezzel harmadik spanyol csapatként bejutottak az elődöntőbe. A hazaiak számára rossz ómennek bizonyult, hogy az első mérkőzésen parádézó Bosnich nem tudta vállalni a játékot, hisz van der Gouw többször is bizonytalankodott. Mégsem ezen múlott a címvédő búcsúja. Az első félidő kiegyenlített játékát ,,csak" egy Keane-öngól törte meg, míg a második félidő a helyzetek alapján a MU-é volt. De amire Beckhamék végre kihasználták ma helyzeteiket, addigra - két klasszikus kontrából, melyek végén Raul nem hibázott - a madridiak már eldöntötték a továbbjutást. A sportszerű angol szurkolók a mérkőzés végén felállva éltették a két csapatot, és nem foglalkoztak a játékvezetővel, az olasz Collinával, aki bizony többször is a hazaiak kárára tévedett (így két meg nem adott tizenegyes is szárad a lelkén).

A másik mérkőzésen a Bayern hamar vezetést szerzett a Porto ellen, és ekkor mindenki azt hitte, hogy gólzáporos mérkőzés következik. Ám nem így lett, sőt eléggé unalmas nyolcvanhét percet kellett végignézniük a szurkolóknak. Hogy mégis emlékezetes marad a meccs, az utolsó három percnek köszönhető. A 90. percben ugyanis Jardel révén váratlanul egyenlített a Porto, s már mindenki a hosszabbításra várt, amikor Linke védhetetlenül bólintott egy jobbról beívelt szabadrúgást Hilario hálójába. A 2-1 a Bayern továbbjutását jelentette, aki így megtörte az ibériai együttesek nagy sorozatát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők:

Manchester United - Real Madrid 2-3 (0-1)
Gól: Beckham a 65., Scholes (11-esből) a 88. ill. Keane (öngól) a 20., Raul az 50. és az 53. percben

Bayern München - FC Porto 2-1 (1-0)
Gól: Paolo Sergio a 15., Linke a 93. ill. Jardel a 90. percben

Az elődöntő párosítása: Valencia - Barcelona, Bayern - Real
  • Hírek
  • Támogatások