16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Záróra előtt

2000.05.15. 12:05
Utolsó fordulóikhoz érkeztek az európai labdarúgó bajnokságok. Néhány országban már bajnokot avattak, egyes csapatok már a másodosztályra készülhetnek, mások még reménykednek a bennmaradásban, illetve egy kupás szereplést jelentő helyezés elérésében.
Anglia

A Manchester United már hetek óta bajnokként léphetett pályára
A Manchester United már hetek óta bajnokként léphetett pályára, a BL helyekért a Liverpool, a Leeds és az Arsenal hajtott. Az utolsó fordulóban a Pool kikapott a bennmaradásért küzdő Bradfordtól, míg a Leeds ikszelt a West Hammel, így a textilvárosiak szerezték meg a BL-t érő harmadik helyet. A Liverpool és a Leicester az UEFA kupában nyomulhat, és hozzájuk csatlakozik az FA kupa győztese. Az alsóházban már korábban eldőlt, hogy a Watford és a Sheffield Wednesday elszállt, míg a Wimbledon és a Bradford az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni. Az előbbi legyőzte a Liverpoolt, míg a Teniszezők kikaptak Southamptonban, így kiestek.

Ausztria

Még két forduló van hátra a bajnoki pontvadászatból és még három csapat van versenyben az aranyéremért. Legkevesebb esélye a fővárosi Rapidnak van - jelenleg hat pont a hátrányuk az éllovas Tirollal szemben, tehát ők már csak matematikailag érhetnek célba. A harc várhatóan az Innsbruck, és a nála egy ponttal kevesebbet gyűjtő címvédő, a Sturm Graz között dől majd el. Az UEFA kupáért a Ried és az Austria Wien küzd, míg az alsóházban már kiesett a Tiefenbach Tamást a soraiban tudó Lustenau.

Belgium

Az Anderlecht már bajnokként utazhatott Charleroi-ba, ahol döntetlenezett a kiesés ellen küzdő hazaiakkal. A meccs egyébként országos iksz volt, hisz a két csapat együttműködési szerződésre lépett egymással, így furcsa lett volna, ha a brüsszeli lilák kiejtik a zebrákat. A döntetlen azt jelentette, hogy az öt magyarral megerősített Geel készülhet a másodosztály küzdelmeire, ugyanis kikapott az FC Bruges-től. A vasárnap esti kupadöntőben az UEFA kupa indulásért is versengett a Standard Liege és a Racing Genk: a Brockhauser Istvánnal és Horváth Ferenccel felálló genkiek 4-1-re kiütötték az ellen, így ősztől kiléphetnek az európai porondra.

Franciaország

A bajnoki cím már hetek óta a Monacoé, és a PSG is biztos lehetett a BL-indulásban. A harmadik helyre a Lyon futott be, miután döntetlenezett a Montpellier-vel, és a Bordeaux sem tudott nyerni Korzikán. Az UEFA indulás joga így a tavalyi bajnoké, mellette a Francia Kupa győztese, a Nantes, és a Liga Kupa első Gueugnon jutott ki Európába. Az alsóházban sikerült bennmaradnia az egykori BEK-győztes Marseille-nek (döntetlenezett a Sedannal), így hiába győzött (2-0 az Auxerre ellen), búcsúzott a Nancy, míg a Le Havre és a Montpellier már korábban felkészülhetett a második vonalra.

Hollandia

A PSV újra könnyedén gyűjtötte be a bajnoki címet, míg a második helyen meglepetésre a Heerenveen végzett. A bronzos (és egyben Bajnokok Ligáját érő) helyre a Feyenoord futott be, akinek a döntetlen is elég volt a Twentével, hisz a rivális Vitesse sem bírt a Fortuna Sittarddal (2-2). Az Ajax, bár kikapott Utrechtben, még elcsípte a másik UEFA-helyet. Az élvonaltól egyenesen búcsúzott a Den Bosch, a Cambuur és a Maastricht pedig osztályozót játszik a másodosztály első hat helyezettjével.

Németország

A bajnoki címért a Bayer Leverkusen és a Bayern München fut versenyt hetek óta, és jelenleg a gyógyszergyáriak állnak jobban. Mögöttük a Hamburg már biztosan indulhat a BL-ben, míg a negyedik helyért az 1860 München és Hertha verseng. Jelenleg a kisebbik bajor gárda áll jobban, hisz hazai pályán győzte le riválisát. Az alsóházban a Duisburg és a Bielefeld már búcsúzott, a harmadik kieső a Frankfurt-Ulm-Rostock trióból kerül ki.

Olaszország

Lazio ünnep
Az utolsó fordulóig nyílt volt a bajnokság, és a Lazio a végén kiénekelte a sajtot a Juve szájából. Az Öreg Hölgy vereséget szenvedett Perugiában, a rómaiak viszont simán verték a Regginát, így megelőzték vetélytársukat. A két csapat mellett a Milan indulhat még biztosan a BL-ben, a negyedik helyért az Inter és a Parma vív még egy különmeccset. A Fiorentina az egész éves bukdácsolás után a zárásra UEFÁ-t érő helyre tornázta fel magát, de elvesztette legnagyobb sztárját, Battistutát, aki bejelentette, hogy a nyáron távozik a csapattól (a MU érdeklődik a csatár iránt). Szintén UEFA kupát ért a római Farkasok éves teljesítménye - a harmadik induló az Inter-Parma vesztese lesz. Jövőre a Serie B-ben folytatja a Piacenza, a Cagliari, a Venezia és a Torino.

Spanyolország

A Deportivo és a Barcelona is döntetlenezett, így megmaradt a galíciaiak hárompontos előnye a katalánok előtt. A Zaragoza viszont utolérte a válságban levő van Gaal alakulatot. Az alsó régióban már kiesett a Sevilla, az Atletico Madrid és a Betis.  • Tippek
  • Hírek