Jaj, szegény Kenő!

2000.07.11. 11:03
Hétfőn délelőtt az MTK labdarúgócsapatának vezetői magukhoz hívatták Kenesei Krisztián egyszeres válogatott labdarúgót, és közölték vele: a jövőben nem tartanak igényt a játékára. Ennyi a hír. Nincs mit rágódni rajta. Nem kell, hát nem kell. Kenesei viszont nem érti. Ő nem kell?! Egy Kenő!?
Kenesei, a magyar futball egyik legnagyobb tehetsége
Előre bocsátom: Keneseit a magyar futball egyik legnagyobb ígéretének, tehetségének tartottam, akinek már régóta hússzoros válogatottnak kellett volna lennie. Hogy nem így történt, egyetlen ember számlájára írható: Kenesei Krisztiánéra. Kenesei tinédzserkén mutatkozhatott be a felnőttek között, hamar közönségkedvenccé vált, és még hamarabb elszaladt vele az a bizonyos szekér (jelen esetben nem a kék-fehérek Hollandiából hazazavárt védőjéről van szó). Kenesei elég hamar megtanulta a magyar focisták legfőbb törvényét: kérj minél többet, hisz úgysincs nálad jobb, ezért mindent megadnak, ha nem itt, akkor máshol. Aki egyszer közel került a húsosfazékhoz - bár lehet, hogy a moslékosvödör kifejezés jobban illik a honi viszonyokhoz -, azt már nehezen lehet ellökdösni tőle. Keneseit sem lehetett.

Alig volt húszéves, amikor felröppentek személyével kapcsolatban az első kifogások: Kenő éjszakázik, iszik, stb. Kenesei felháborodott: méghogy ő, ilyet, nem igaz, meghurcolják, a jövő nagy játékosa akar lenni, profi futballista vagyok, este tízkor már alszom, és különben is ki látta. Természetesen neki hittek, az ügy feledésbe merült, Kenő tovább brillírozhatott a Hungária körúton. Már, ha befért a csapatba. Ugyanis kondija nem volt a régi. Mondhatni megkopott. A hozzáállása nem változott - egy lépést sem volt hajlandó futni. A mesékben mindenkit utolér a megérdemelt sorsa: így történt Kenővel is. A MTK-nál - a nagy kétségbeesés közepette - külhoni, jelesül holland mestert hoztak a csapat mellé, aki nem sokat vacakolt a csodacsatárral, hanem lezavarta a tarcsiba. Kenő kiborult, hogy ő ina szakadtáig edzett, soha nem érezte magát ilyen jó erőben, az edzőmeccseken már majdnem gólt is rúgott, és különben is miért pont ő?

Kenesei nem érti
Az idő őt igazolta, Henk Ten Cate rá kellett hogy jöjjön: a többi még ennyire se...Visszarendeződés, kispad, kezdőcsapat, válogatottság. Egy karrier beteljesedik? Jelen esetben nem valószínű. Kenesei Krisztiánt hétfő délben kirúgták az MTK-tól. Kenesei nem érti. Simán helye van a kezdőben, az edzésmunkája kifogástalan, soha ilyen erőnlét, majdnem gólt is rúgott, és különben is, miért pont ő? Hát neki simán kezdőnek kellene lenni. Ő már bizonyított. Hülye az edző, hogy nem látja: rá van szükség!

Derült égből villámcsapás. Szegény Kenő mehet, ahová akar. Jobban mondva, ahová engedik. Mert idehaza senki nem tudja majd megfizetni. Külföldre meg eddig sem kellett. Hogy miért? Kenesei nem érti. Szegény...  • Hírek
  • Csok