Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Kis csapat nagy napja Zalaegerszegen

2001.01.13. 15:27
Az Arany Ászok Teremlabdarúgó Bajnokság zalaegerszegi selejtezőfordulójának első napján óriási meglepetésre a másodosztályú Hévíz diadalmaskodott. Az NB I B-s gárda az első fordulóban az MTK-t győzte le, majd döntetlent játszott a Siófokkal. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen - ahol az azonos pontszámmal álló hazaiakkal találkoztak - fölényes játékkal, magabiztos 5-2-es sikert arattak.
Az első forduló - két egygólos győzelem

Siófok FC-Zalahús ZTE FC 2-3 (1-1)
A nap a hazaiak és a Siófok összecsapásával kezdődött. A mérkőzés első gólja gyorsan megszületett, a ZTE újdöndült csatára, Egressy Gábor jobbal lőtt a kapuba. A Balaton-partiaknak az első játékrész utolsó percében sikerült egyenlíteniük. Egy kapusról kipattant labda a hazaiak egyik védőjéről került Baranyi Tibor elé, aki nem hibázott. A második játékrész elején a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, Szabó Csaba lőtt hatalmas gólt. Nem sokáig örülhettek azonban a siófokiak, Egressy duplájával ugyanis gyorsan visszavette a vezetést a Zalaegerszeg, s ezzel a győzelmet is megszerezte.

MTK Hungária FC-Hévíz SK 2-3 (1-1)
Az MTK-Hévíz mérkőzésen meglepetésre alig fél perc elteltével vezetést szerzett az alacsonyabb osztályú csapat. Czafit Zsolt egy bedobást követően talált a hálóba. Az MTK-nak csak a 11. percben sikerült egyenlítenie, Füzi Ákos fejjel vette be a Hévíz kapuját. A fordulás után a második percben Buzsáky passzolt Ferenczihez, s máris az esélyesebb csapatnál volt az előny. Az ellenfél azonban nem hagyta annyiban, Czafit második találata, majd az utolsó percben Varsányi bombagólja a Hévíz győzelmét jelentette.

A második kör - két gólokban gazdag döntetlen

Eredmények
ZTE-Siófok 3-2 (1-1)
Hévíz-MTK 3-2 (1-1)
Siófok-Hévíz 3-3 (1-1)
ZTE-MTK 3-3 (1-1)
MTK-Siófok 7-4 (3-1)
Hévíz-ZTE 5-2 (2-0)

Siófok FC-Hévíz SK 3-3 (1-1)
A két NB I B-s csapat mérkőzése is jó játékot hozott. A második liga nyugati csoportjában ősszel már találkozott a két együttes, akkor a Hévíz hazai pályán 2-1-re győzte le a siófokiakat. Ezúttal - bár sokáig vezetett a Hévíz - egyik fél sem tudott a másikon felülkerekedni, a pontokat megosztották.

MTK Hungária FC-Zalahús ZTE FC 3-3 (1-1)
A két első osztályú csapat mérkőzésén megszületett a teremtorna első büntetője. Az ötödik percben Szilveszter kezezése után Egressy már negyedik gólját szerezte a tornán. Három perc múlva sikerült az egyenlítés a fővárosiaknak, egy szögletet követően Bükszegi előbb a kapufát találta el, a kipattanót azonban már sikerült a hálába juttatnia. A második 12 perc egy gyors gólváltással kezdődött: Waltner a ZTE-t juttatta előnyhöz, az ellentámadásból azonban Buzsáky egyenlített. A 9. percben egy szépen kijátszott akció után Illés góljával már ismét a Hungária körútiaknál volt az előny. Az utolsó két percben emberelőnybe került a Zalahús, az egyenlítés azonban nem sikerült. Mikor már mindenki elkönyvelte az MTK győzelmét, 1 másodperccel a sípszó előtt Waltnernek sikerült a hálóba kotornia a labdát.

A finálé - két kiütéses diadal

Siófok FC-MTK Hungária FC 4-7 (1-3)
A két 1 pontos csapat összecsapása egyértelműen az NB I-ben szereplő MTK fölényét hozta. Első góljukat Erős szerezte az ötödik percben, majd két perc múlva Bükszegi is beköszönt. A félidő végén Szabó Csaba révén sikerült a szépítenie a Siófoknak, ám néhány másodperccel a szünet előtt újra kettőre nőtt a hátrány. A folytatásban potyogtak a gólok. Előbb Szabó Jánosnak köszönhetően újra felzárkóztak a siófokiak, nem sokkal később Illés duplázott, majd Elek lőtt szabadrúgás gólt. Ezután a másodosztályúak szereztek két újabb gólt Vojtekovszki révén, illetve Madar öngóljának köszönhetően. A találkozó utolsó gólszerzője Kincses volt, aki beállította a 7-4-es végeredményt.

Hévíz SK-Zalahús ZTE FC 5-2 (2-0)
Ugyanúgy kezdte a Hévíz az összecsapást, mint az MTK ellen, azaz már az első percben megszerezte a vezetést Szőcze Csaba góljával. A hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, gólt mégis újra a kiscsapat ért el: Varsányi gyönyörű mozdulattal, sarokkal növelte az előnyt. A második félidő a Hévíz örömfociját hozta. Varsányi újabb találata és Fonnyadt Balázs gólja után már négy volt az előnyük. A ZTE Radu Sabo révén szépített, nem sokkal később azonban Kiss Tamás is beköszönt, megszerezve az ötödik hévízi gólt. A mérkőzés végén Csóka Zsolt találata csak az 5-2-es végeredmény beállítását jelentette.

A végeredmény

             1 Hévíz SK    3 2 1 - 11- 7 4 7 
             2 MTK Hungária FC 3 1 1 1 12-10 2 4 
             3 Zalahús ZTE FC 3 1 1 1  8-10 -2 4 
             4 Siófok FC    3 - 1 2  9-13 -4 1