Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Továbbra is kapott gól nélkül első a Fradi

2001.03.03. 19:24
Mivel az MTK pénteken magabiztosan 4-0-ra verte a Debrecent, nyilvánvalóvá vált, hogy a Ferencváros csak abban az esetben képes újra a táblázat élére ugrani, ha legyőzi a bajnoki cím védőjét, a Dunaferrt. Erre legutóbb egyébként lassan tizenegy éve került sor, de mentségére szóljon a Fradinak, azért ez a hosszú szünet, mert a Dunaferr jelentősebb időt a másodosztályban töltött.
A zöldek számára jól kezdődött a mérkőzés, hiszen az első veszélyes helyzet után mindjárt a hálóba találtak. A tizenharmadik perc nem hozott szerencsét bajnoknak. Gera cselezgetett a jobb oldalon és csak szabálytalanul tudták akadályozni őt. A szabadrúgást Vén végezte el, és beívelését Horváth ügyes mozdulattal a bal sarokba csúsztatta, háttal a kapunak! (1-0)

A Ferencváros az előny tudatában nyugodtan, kiegyensúlyozottan futballozott, a Dunaferr pedig erőlködve. Válaszként mindössze egyetlen épkézláb támadásra futotta erejükből. Rá sem lehetett ismerni a tavaly szellemesen, ötletesen futballozó újvárosiakra, akik akkor sem ijednek meg, ha hátrányba kerülnek. Ezúttal az esetlegesség volt a játékuk legfőbb jellemzője.

A Fradi viszont a huszadik percben újfent igazolta, hogy komolyan számításba kell venni őket a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Egy jobboldali bedobás után Gera húzta középre a labdát a röviden felszabadító Molnár fejesét pedig mintegy tíz méterről Horváth kapásból a jobb sarokba vágta, Rabóczkinak esélye sem volt a hárításra. (2-0)

Jegyzőkönyv
Ferencvárosi TC-Dunaferr 2-0
Üllői út, 10 402 néző. V: Ábrahám

Gólszerző: Horváth P. (13., 23.)

Ferencváros: -Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Balog - Pinte, Csiszár (Gyepes, 77.), Vén (Schultz, 80.), Keller - Gera, Horváth P. (Nagy N., 59.), Tóth M

Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger (Pomper, a szünetben), Kiss Gy. - Zavadszky, Bagoly (Lengyel, a szünetben), Ja:kl, Rósa (Nikolov, 68.) - Orosz, Nicsenko

A félidő hátralévő részében is a Ferencváros kezdeményezett, Dragóner szöglet után fejesét Molnár a gólvonalról vágta a mezőnybe, ezek után Tóthnak volt még egy kemény lövése, de azt Rabóczki kivédte. A Dunaferr játéka több sebből vérzett, képtelenek voltak gyorsan átjátszani a területeket, és az eltiltása miatt a lelátón helyet foglaló gólkirály, Tököli Attila hiánya igen érződött.

Egervári a szünetben felrázta valamelyest csapatát, és a cseréknek is köszönhetően lendületesebb lett a Dunaferr - egyre többet veszélyeztettek -, de ez a lendület az idő múltával alábbhagyott, a Ferencváros pedig magabiztosan őrizte az eredményt, egyszersmind az első helyezést a tabellán.

Az amúgy sem magas színvonal nagyot esett végére, de emiatt korántsem búslakodtak az eső ellenére szép számban jelenlévő Fradi-hívek.

Eddig lejátszott meccsek eredmenyei:

Debrecen-MTK 0-4
Győr-ZTE 1-1
Kispest-Sopron 2-1  • Vennék
  • Hírek