Utolsó percben lőtt góllal nyert a Dunaferr

2001.03.31. 18:58
A dunaújvárosiak megfogyatkozott csapattal várták a bajnokságban remeklő Videotont. Sárga lapok miatt hiányzott Jakl és Pomper, míg Molnár és Mosztvoj sérülés miatt nem lehetett tagja a kezdő tizenegynek. A kialakult nehéz helyzetre tekintettel Egervári Sándor vezetőedző a kispadra ültette a két tartalékcsapatba száműzött játékosát, Zavadszkyt és Salamont. A vendégeknél Tóth Balázs és Zombori eltiltása okozott gondot.
Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de az igazán szép játékkal adósok maradtak a játékosok. Sokat szabálytalankodtak, és meglepően gyakran kellett a játékvezetőnek beszéd miatt is megszakítani a találkozót. Különös figyelemmel őrizték a hazai hátvédek a székesfehérváriak légiós csatárát, Julinhót, akit többször is csak szabálytalanság árán tudtak szerelni.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, az agresszívan játszó fehérváriak nem engedték kibontakozni Egervári mester tanítványait. A Videoton Julinho szabadrúgásával veszélyeztetett, de Rabóczki hárított. A találkozó egyetlen gólja az utolsó, kilencvenedik, percben esett, amikor egy kapufáról lecsorgó labdát Tököli közelről passzolt a hálóba. Julinho két perccel a lefújás után egy szabadrúgást sípszó előtt végzett el, és mivel volt már egy sárga lapja, a játékvezető kiállította a támadót.

25. perc: Egy jobboldali szögletet Nicsenko csúsztatott meg, Kiss Gy. 6 méterről emelt fölé.

39. perc: Tököli 12 méteres lövése ment el a bal kapufa mellett.

50. perc: Szindzsics ballal 23 méterről a bal kapufát találta telibe, a visszapattanó labdát Rósa erőtlenül Milinte ölébe helyezte.

73. perc: Rob a frissen beállt Szalai Tamásnak gurította vissza a labdát, aki 10 méterről egyből lőtt, Rabóczki a kapu jobb oldala elől ütötte oldalra a labdát.

83. perc: Rob visszagurítását Szalai Cs. 17 méterről bombázta a jobb alsó sarokra, Rabóczki bravúrral mentett.

90. perc: Kapu előtti kavarodás után Tököli 12 méterről a bal alsó sarokra lőtt, a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba (1-0).

További mérközések a 9. fordulóban

Jegyzőkönyv:
Dunaferr- Videoton 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 6000 néző, V: Hajdó
Dunaferr: Rabóczki - Szakos, Éger, Bagoly, Kiss Gy. (Kóczián 75.) - Rósa H. (Zavadszky 58.), Szindzsics, Lengyel, Penksa (Nikolov 94.) - Nicsenko, Tököli
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Balassa, Vilotics - Usvath (Csató 72.), Fodor, Szalai Cs., Julinho, Németh - Földes (Szalai T. 69.), Leo (Rob a szünetben)
Gólszerző: Tököli (90.)
Sárga lap: Lengyel (6.), Bagoly (33.), Tököli (86.), illetve Julinho (33., 92.), Usvath (34.),


  • Tippek
  • Hírek