Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hámori: A Fradinak van szüksége rám

2001.05.03. 15:26
Április 26-ig lehetett pályázni a Ferencváros ügyvezető elnöki posztjára. Sokáig úgy tűnt, hogy a poszt igen csábító, hiszen felmerült bankigazgató neve is, emellett Nyilasi Tiboré is, ám végül csupán ketten pályáztak. Simon Tibor a gárda korábbi válogatott játékosa és Hámori György, akit pillanatnyilag kevesebben ismernek sportberkekben.
A klub április 20-i küldöttgyűlésén tiszteletbeli elnöknek választották meg Albert Flóriánt, Magyarország egyetlen aranylabdás játékosát, majd Furulyás János lett a társadalmi elnök. Az igazi hatáskörrel bíró funkció, az ügyvezető tisztsége azonban betöltetlen maradt. Erre pályázni lehetett.

A küldöttgyűlést megelőzően azt a tájékoztatást kaptuk a jelölőbizottság egyik tagjától, hogy mindaddig már öten jelentkeztek. Aztán a héten kiderült: téves volt az információ, mindössze ketten pályázták meg a tisztséget.

Simon a diplomamunkáját is a Fradiról írja

Az egyik Simon Tibor, a BVSC jelenlegi játékosedzője, a fanatikus fradista, az együttes korábbi csapatkapitánya. Simon nem titkolta érdeklődésünkre, hogy több Fradi-legenda biztatta arra, hogy tegye meg ezt a lépést. Simon az ország első vállalkozói közé tartozott, és ennyi idő alatt sok értékes kapcsolatot épített ki, ezeket pedig szeretné is felhasználni, amennyiben megválasztják.

Simon azt sem titkolta, hogy nem lesz bánatos, ha nem választják meg, de a kihívás és a kötődés miatt kötelességének érzi, hogy megmérettesse magát. Egyébként a diplomamunkáját is szeretett klubjáról írja, amelyik azt is taglalja, hogy a jövőben milyen marketingkommunikáció lenne kívánatos.

Hámori a Spartacusnál és az MTK-nál is dolgozott

A másik jelölt Hámori György, akiről igen keveset tudni, pedig igen hosszú sportvezetői múlttal rendelkezik. Az 57 éves egykori sportvezető épp egy születésnapi futballmeccsről tartott hazafelé, amikor az Index elérte.

Hámori korábban a Spartacusnál és az MTK-nál is tevékenykedett, közreműködött a patinás RAFC újjáalapításában, a Budapesti Foci című hetilapnál is volt érdekeltsége, emellett évekkel ezelőtt az egyik vezető biztosítótársaság elöljárója is volt, mostanság a feleségével közösen alapított - menedzseléssel, illetőleg értékesítéssel foglalkozó - céget irányítja.

Hámori amúgy tőlünk hallotta először, hogy jóbarátja, Simon Tibor lesz az ellenfele az ügyvezetői tisztségért. Tisztában van azzal, hogy meglévő egzisztenciáját kell majd feláldoznia, ha őt választják, de mindig szerette a kihívásokat, és ezért vágott neki ennek a feladatnak is.

Azt is elmondta, hogy nem minden feltétel nélkül vállalná a megbízatást, vannak bizonyos elvárásai. Ezek közé tartozik például az, hogy a szemléletben változás legyen a klubnál, mert "olykor fordítva ülünk a lovon, és ez semmiképpen szerencsés".

Jövő kedden kiderül, alkalmasak-e

A pénzszerzéssel kapcsolatosan hozzátette, hogy számít a tiszteletbeli és társadalmi elnökre is, de ő latba fogja vetni ismeretségeit, akár még üzletfeleit is. "Talán nem hangzik nagyképűségnek, ha azt mondom, hogy a Fradi járna jobban velem, mint én a klubbal" - összegzett.

A választás a jövő hét keddjén esedékes, várhatóan akkor jelöli ki az elnökség, hogy kinek a kezébe adja az ügyvezetői pálcát. Persze ez csak akkor lehetséges, ha a pályázatokat színvonalasnak és megfelelőnek találják.