Bernadett
0 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Hector Cuper triplázásra készül

2001.05.07. 19:11
A labdarúgó Bajnokok Ligájában már az elődöntők visszavágóját rendezik. Kedden Valenciába a Leeds, míg szerdán Münchenbe a Real Madrid látogat. A null nulláról induló valenciai mérkőzés esélyese a hazai csapat, amelynek szakvezetője Hector Cuper, csapata sikere esetén sorozatban harmadik európai kupafináléjára készülhet. A Leeds is optimistán várja a spanyolországi fellépést, eltiltottjuk nincs, csupán Radebe hiányzik majd sérülés miatt a kezdőcsapatból.
HIRDETÉS
Bajnokok Ligája főtámogatója
Valencia az esélyes

Kedden, az első elődöntő mérkőzésre Valenciába látogat az angol Leeds United. Elméletileg a hazaiak a mérkőzés esélyesei, mivel az idegenbeli null nulla után hazai pályán vívhatják ki továbbjutást, amely már a döntőt jelentheti Hector Cuper csapatának. Az argentin szakvezető számára nem kicsi a tét, hiszen ha nyernek, akkor sorozatban harmadik alkalommal vezényelheti egyesületét valamelyik európai kupafináléba. Két éve a Mallorca szakvezetőjeként a Lazio ellen játszott KEK-döntőt, tavaly pedig a Real Madrid ellen irányította a Valenciát a BL-fináléba. Győznie még nem sikerült, éppen s ezért aligha lehet más a célja, minthogy végre elhódítsa a BL-trófeát.

A spanyolok a hétvégi bajnoki fordulóban remekeltek, San Sebastianban verték kettő egyre, Zahovic és Aimar találataival a szebb napokat megélt Real Sociedadot. A Valencia két játékosát kénytelen nélkülözni, a sárga lapok miatt eltiltott Ruben Barajat és Amadeo Carbonit. Ugyanakkor hat játékosnak - Ayalának, Albedának, Kily Gonzalesnek, Pellegrinonak, Mendietanak, Bjorklundnak, - kell vigyáznia a szabálytalanságokkal, hiszen egy újabb lap azt jelenti, hogy nem vehetnek részt a döntőben.

Otthonában fogadja
a Valencia a Leeds-t
Csatáraiban bízik a Leeds

Leedsben meglepően jó hangulatban várják a spanyolországi fellépést. David O'Leary vezetőedző optimizmusának alapja, hogy az első összecsapáson nem kaptak gólt. Ha sikerülne betalálniuk Smithéknek Canizarez kapujába, akkor jelentősen nőnének az angolok esélyei. A sokat jelentő találatra minden reménye megvan a nagyszerű csatárokkal rendelkező angoloknak. A BL idei szezonjában idegenben egy gólt tudtak rúgni a Lazionak és négyet az Anderlechtnek ( mind a két meccset megnyerték!), de Real Madrid ellen három kettőre elveszített összecsapáson is kétszer megzörgették ellenfelük hálóját.

Rossz előjel, hogy a hónap edzőjének megválasztott O'Leary mester fiai szombaton rangadót játszottak az Arsenal ellen a Highburyben, és kettő egyre kikaptak. Jó jel viszont, hogy a kezdőcsapatból eltiltás miatt nem kell senkinek kihagynia a keddi összecsapást, csupán a sérült Radebe fog hiányozni a pályára lépő tizenegyből.

Valencia (spanyol)-Leeds United (angol)

kedd, 20.45 ó (az első mérkőzésen: 0-0)
A játékvezető: Urs Meier (svájci)
A várható kezdőcsapatok:
Valencia: Canizares - Angloma, Ayala, Pellegrino, Aurelio - Mendieta, Pablo Aimar, Vicente, Kily Gonzalez - Carew, Juan Sanchez
Leeds United: Martyn - Mills, Ferdinand, Matteo, Harte - Bowyer, Dacourt, Batty, Kewell - Viduka, Smith.