József, Bánk
-6 °C
0 °C

Továbbra sincs ügyvezető elnöke a Fradinak

2001.05.08. 18:27
A Ferencvárosnak egyelőre nem lesz ügyvezető elnöke. Erről egy háromfős elbíráló bizottság döntött kedden. A legfőbb ok az volt, hogy sem Simon Tibor, sem Hámori György nem rendelkezik megfelelő végzettséggel, valamint a megfelelő idegen nyelv ismeretével. A posztot ideiglenesen Kácsor Attila, a klub gazdasági igazgatója fogja ellátni.
A Ferencváros küldöttközgyűlése által megválasztott háromfős bíráló bizottság Takács Tibor vezetésével úgy döntött, hogy a beérkezett két pályázat a klub ügyvezető elnöki posztjára nem megfelelő. A két pályázó Simon Tibor a klub volt válogatott játékosa, jelenleg a BVSC vezetőedzője és Hámori György üzletember volt.

Az indoklás szerint mindkét pályázónál gondot okozott, hogy teljes mértékben az összes pályázati feltételnek (felsőfokú végzettség, idegennyelvtudás, kötődés az FTC-hez, vezető gyakorlat, stb.) egyik jelölt sem felelt meg. Ám mégsem marad betöltetlen a poszt, ideiglenesen Kácsor Attila, a klub gazdasági igazgatója látja el az ügyvezetői teendőket. Erre a klub alapszabálya lehetőséget ad.

Így valószínűleg ő fog a külföldi befektetővel (World Sport Solution Ltd.) tárgyalni. Az angol cég minden bizonnyal a jövő héten kezdi meg a klub gazdasági átvilágítását. A Fradi vezetői azonban szeretnék, ha több kisebb, magyar befektető is jelezné befektetési szándékát.

Furulyás János, a klub társadalmi elnöke szomorúságát fejezte ki, hogy mindössze ketten jelentkeztek a legnépszerűbb magyar egyesület elnöki székére. A klub évi rendes közgyűlését május 30-án 10 órakor tartják. Addig talán érkeznek még pályázatok.

A két pályázót nem sikerült elérnünk.