Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kahn százmillió márkáért sem eladó

2001.05.09. 19:06
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a gárda kapusa, Oliver Kahn százmillió márkáért sem eladó. Ilyen magas összegre futballkapust még sohasem taksáltak. Kahn vezérletével a bajor csapat a német pontvadászatban - azonos pontszámmal - második helyen áll, és bejutott a Bajnokok Ligájának elődöntőjébe. A játékost még két évig, 2003 júniusáig köti szerződés jelenlegi klubjához.
Oliver Kahn nem eladó. Ha mégis eladó lenne, akkor a vevőnek alaposan a zsebébe kellene nyúlnia, ha meg akarná szerezni a német labdarúgó-bajnokság élcsapatának, a Bayern Münchennek a kapusát.

Több mint százmillió márkát ér Kahn aláírása

Konkrét összegről senki sem nyilatkozik, csupán egy a biztos: százmillió márkáért biztosan nem lehet szerződtetni a portást. Legalábbis a csapat vezetőedzőjének, Ottmar Hitzfeldnek a nyilatkozata szerint a hitetlennek tetsző összegért biztosan nem csábítható el a hálóőr. Hitzfeld kijelentette, hogy Kahn fantasztikus képességekkel rendelkezik, és jelenleg a világ legjobb kapusa, akitől szinte semmi pénzért nem válna meg.

A tapasztalt tréner ragaszkodása érthető. A piros-kék gárda - feledtetve néhány korábbi kisiklást - remekel mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Különösen az utóbbi fontos a német klub számára, hiszen az elmúlt években rendre elbuktak a BL-győzelem kapujában. Idén minden esélyük megvan, hogy teljesítsék a szurkolók és a vezetők álmát: elhódítsák a legértékesebb európai futballkupát. Kétszer verték a félelmetes Manchester Unitedet, és idegenben legyőzték a Real Madridot, így már csak egy mérkőzésnyire vannak a finálétól.

Csúcsra ért a kapus

A sikerekben oroszlánrészt vállalt Kahn kapus. Az ideális korban lévő - harmincegyedik évét tapossa - és ideális alkattal (188 cm., 88 kg) rendelkező hálóőr kétség kívül pályafutása delelőjére érkezett. Vezéregyénisége nem csak a Bayern Münchennek, hanem az újjászerveződő válogatottnak is. Már hét éve játszik csaptában, amely többször próbálta "örökre" elkötelezni, sikertelenül.

De kudarcot vallott a kapus megszerzéséért vívott harcban a Real Madrid és Manchester United is, utóbbi végül is - húszmillió márkáért - a francia világbajnok válogatott kapusával, Fabien Barhezzel állapodott meg. Kahn még két évig, 2003 júniusáig marad a Bayern szolgálatában, utána már szabadon szerződtethető lesz. Nem nehéz megjósolni: kérőből nem lesz hiány!