Ervin
14 °C
22 °C

Kínlódva őrzi előnyét az AS Roma

2001.05.13. 19:21
Az olasz bajnokság 30. fordulójában a listavezető Roma, ha kínlódva is, de két vállra kényszerítette, a bajnokság meglepetéscsapatát, az Atalantát. Az üldözők, a Juventus és a Lazio is idegenben nyert, így utóbbival szemben megmaradt a Farkasok ötpontos előnye. A milánói helyi rangadón a Milan megalázó, hat nullás vereséget mért az Interre.
A Roma szakvezetője úgy vélekedett a hátralévő öt fordulóról az Atalanta elleni meccs előtt, hogy öt bajnoki döntő következik csapatának. Ki ne hinne Capellónak? Ráadásképpen hiába játszik többször otthon az együttes, még nem mehetnek biztosra, hiszen egy-két botlás végzetes lehet.

Serie A, 30. forduló:
AS Roma-Atalanta 1-0
Napoli-Lazio 2-4
Bari-Vicenza 2-2
Brescia-Bologna 0-0
Reggina-AC Parma 2-0
Udinese-Perugia 3-3
Verona-Lecce 0-0
Inter-Milan 0-6
Fiorentina-Juventus 1-3
Szombaton azonban a Roma nagyon fegyelmezetten játszott az újonc Atalanta ellen, és végül Montellának köszönhetően otthon tartotta mindhárom bajnoki pontot. Montella a múlt heti Juventus elleni derbin is mentőövet nyújtott csapatának, akkor ő egalizálta a meccset.

Trezeguet megint jókor érkezett

A Lazio magabiztosan nyert a kiesés ellen harcoló Napoli ellen, míg a Juventus a könnyűnek nem mondható firenzei katlanból hozta el a három pontot, úgy, hogy már kettő nullra is vezettek, de a vége előtt nem sokkal Trezeguet biztosította be a győzelmet.

A milánói helyi rangadón valósággal átgázolt Cesare Maldini együttes az Interen. Esélyt sem hagytak a kék-feketéknek, és ily módon a Milan jelentős lépést tett a nemzetközi kupaszereplés megszerzése felé. Kivált úgy, hogy a Parma a már kiesőnek elkönyvelt Reggina ellen megbotlott, és már csak három pont az előnye, ráadásképpen még Rómába látogat.

Az élcsoport:
1. AS Roma 67 pont
2. Lazio 62
3. Juventus 61
4. AC Parma 50
5. AC Milan 47
6. Internazionale 44

A nap legérdekesebb mérkőzését alighanem Udinében játszották, ahol a vendég Perugia már 3-0-ra vezetett, mégsem nyert, mert a válogatottból jól ismert Fiore a hosszabbításban egyenlített. Roby Baggio ezúttal nem talált a kapuba, nem is nyert a Brescia a Bologna ellen. A Verona nem bírt a Leccével, így fontos pontokat vesztett a bennmaradást illetően.