Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Két kérdőjel Bicskei kezdőcsapatában

2001.06.01. 19:01
A Románia elleni vb-selejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó válogatott összeállítása már csak két poszton bizonytalan. Csatárposzton a sérült Horváth Ferenc játéka kérdéses. Ha nem gyógyul meg, akkor Kabát Péter helyettesíti. Nem dől még el az ötödik középpályás személye sem, Illés, Halmai vagy Lendvai lehet tagja a kezdőcsapatnak. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a végső döntést szombat reggel hozza meg.
A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Bicskei Bertalan a péntek esti tréning után kijelölte kezdőcsapatát a szombati Románia elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre. Az összeállítás nem teljes, mivel a szakvezető két helyen még nem döntött. Csatárposzton biztos, hogy az egyik támadó Sowunmi lesz, de másik gólfelelős személye még kérdéses. Ha Horváth Ferenc sérülése rendbe jön, akkor ő kezd, ha nem, akkor Kabát Péter, a magyar bajnokság góllövő listájának éllovasa helyettesíti. A válogatott orvosa, dr. Szilágyi György kilencvenkilenc százalék esélyt ad arra, hogy Horváth játszik a románok ellen.

Bizonytalan még az ötödik középpályása személye is. Pető, Dárdai, Lisztes és Hamar kezdeni fog, míg az ötödik helyre Halmai, Illés vagy Lendvai kerülhet, ám az is előfordulhat, hogy Pető beljebb lép, és Fehér szerepel a jobb oldalon. A védelem összetétele adott, Király véd, előtte Korsós Gy., Sebők és Mátyus próbálja feltartóztatni a hazai rohamokat.

Bcskei Bertalan a péntek délutáni edzés után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szombat reggel hirdet végleges csapatot. A szakveztő szerint a péntek esti edzés tapasztalatai sokat számítottak, de "még alszik egyet a döntésre". A kapitány kitért játékosai feltűnő optimizmusára is.
- Amikor hétfőn találkoztunk, mások voltak a fiúk, mint korábban akármikor - magyarázta. - Máskor időbe telik, amíg függetlenítik magukat a klubjukban, illetve az otthon történtektől, most nem volt szó ilyesmiről, nem kellett külön-külön ráhangolni őket a feladatra. Lassan másfél éve veretlenek vagyunk, egységes a társaság, ezek mind kapaszkodók az egészséges önbizalomhoz. Némi versenylázat már érzek a futballistákon, bennem is van, de fölösleges idegeskedésnek nyoma sincs.

A tervezett összeállítás:
Király - Korsós Gy., Sebők, Mátyus - Pető, Dárdai, Lisztes, Halmai (Illés, Lendvai), Hamar - Sowunmi, Horváth (Kabát)