Auguszta
-3 °C
2 °C

Guardiola doppingolt

2001.11.22. 22:22
Nandrolont találtak Josep Guardiolának, a Brescia spanyol válogatott labdarúgójának a szervezetében. A pozitív doppingminta miatt a Barcelona korábbi játékosának játékjogát felfüggesztették. Guardiola esete nem egyedi, hiszen nem rég Jaap Stam, a Lazio holland légósa doppingolt, míg korábban Edgar Davids, a Juventusból, valamint a portugál Fernando Couto bukott meg az ellenőrzésen.
Újabb doppingeset ráázta meg a nemzetközi futballvilágot. Az olasz első osztályban szereplő labdarúgócsapat, a Brescia spanyol válogatott középpályásának, Josep Guardiolának október 21-én elvégzett doppingtesztje hozott pozitív eredményt. Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hivatalos bejelentése szerint a 30 éves középpályást, aki az idény előtt igazolt az FC Barcelonától a Brescia-hoz, a Piacenza elleni bajnoki után ellenőrizték A jelentés szeriont Guardiola szervezetében nandrolon-használatra utaló nyomokat találtak. A CONI már határozatot is hozott az ügyben, a spanyol labdarúgó játékjogát felfüggesztették.

Az eset hitetlenkedéssel vegyes döbbenetet váltott ki a mind Spanyolországban, mind pedig Olaszországban. "Nem hiszem el! Elképzelhetetlen, hogy Josep Guardiola tiltott szert használt volna Semmilyen kétségem nincs Josep ártatlansága felől" - mondta Antón Parera, az FC Barcelona sportigazgatója a klub korábbi játékosának doppingügyéről.

Guardiola esete immár valóban a sokadik dopping eset az olasz futball-bajnokságban. Néhány nappal korában, a Lazio holland légiósa Jaap Stam bukott meg, pár hónapja pedig csapattársa, a portugál Frenando Couto valamint Edgar Davids, a Juventus futballistája "produkált" pozitív doppinteszetet.