József, Bánk
-6 °C
0 °C

Madarék maradnak?

2001.11.29. 16:10
Amióta Várszegi Gábor személyében közös a tulajdonosi háttere az MTK Hungária és az FTC futballcsapatának, időről időre felröppennek hírek a két klubot érintő várható lépésekről mind a nyomtatott sajtóban, mind az interneten.
A legfrissebbek közül való - bár ez sem teljesen újkeltű szóbeszéd -, hogy a kék-fehérek csapatkapitánya, Illés Béla, továbbá a Hungária körúti közönség másik kedvence, Madar Csaba néhány trolimegállóval odább költözik, és téltől a Fradit erősíti. A két érintett az Index érdeklődésére elmondta, hogy a 2003. június 30-áig érvényben lévő szerződésük az MTK Hungáriához köti őket.

Természetesen eljutottak hozzájuk is a velük kapcsolatos híresztelések, de ennél érdemibb információjuk nekik sincs a dologról, velük erről hivatalosan senki sem beszélt. Fülöp Ferenc, az MTK Hungária klubigazgatója sommásabban foglalta össze mondandóját az Index kérdésére. - Nem kívánok az üggyel foglalkozni - mondta.

Elterjedt annak is a híre, hogy Várszegi Gábor a közös tulajdonlásnak gátat szabó előírások miatt megválik az MTK Hungáriától. Ezzel kapcsolatban Fülöp Ferenc annyit mondott, hogy a hazai szabályok nem tiltanak ilyen közös tulajdonlást, nemzetközi szinten is csak akkor vetődne fel megoldandó gondként, ha mind az MTK Hungária, mind az FTC kivívná magának az európai kupaszereplés jogát. Attól függően, hogyan alakul a két csapat helyezése a bajnokságban, tavasszal - még az UEFA-kupákra történő nevezések benyújtása előtt - megvizsgálják a kérdést, ha szükség lesz rá.

Végezetül a klubigazgató pontosította azokat a nyilvánosságra került közléseket, amelyek Juhár Tamásnak, a Vasas hátvédjének esetleges átigazolásával kapcsolatosak. Az igaz, hogy a kék-fehérek felvették Juhár ügyében a kapcsolatot az angyalföldiekkel, de szó sem volt róla, hogy az MTK Hungária négy játékosát adná oda Juhár Tamásért. Mint Fülöp Ferenc elmondta, a sajtóban emlegetett négy játékos - Bükszegi Zoltán, Schindler Szabolcs, Szekér István és Szilveszter Ferenc - neve tárgyalási alapként jött szóba, de a Vasastól még érdemi jelzés, válasz nem érkezett a Hungária körútra.