Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gellei: Durva egyéni hiba döntött

2003.04.03. 11:04
A magyar szövetségi kapitány érthetően elkeserdett a svédek elleni Eb-selejtező után, mert csapata a jelentős erőfeszítések ellenére pont nélkül maradt. Úgy véli azonban, hogy a társulat még így is kiharcolhatja a továbbjutást.
"Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, sajnos pont nélkül kellett beérjük" - nyilatkozta Gellei Imre a meccset követő sajtótájékoztatón. "Jól küzdöttünk, azt hiszem kiszolgáltuk lelkes közönségünket" - folytatta.

Még mindig van esély a csoportelsőségre

Kiemelte, hogy az első huszonöt percben kétségtelenül frissebbek voltak a svédek, amihez hozzájárulhatott, hogy ők nem játszottak szombaton.

"Kenesei szabadrúgása jelenthetett volna fordulópontot, de a labda nem pattant be a kapufáról. Ha vezetünk, akkor valószínűleg másként alakul a meccs. A második félidőben felvállaltuk a nyílt játékot, ki is egyenlítettünk, ám egy durva egyéni hiba miatt - Dragóner határozotatlanul próbált meg szerelni -, ismétcsak hátrányba kerültünk, ahonnan már nem volt visszaút. A vereség ellenére úgy érzem még mindig továbbjuthatunk az első helyen, bár így már sokkal nehezebb lesz." - értékelt Gellei.

Meglepő svéd felfogás

A kapitány elégedett volt a csapat hozzáállásával, nem akart név szerint senkit kiemelni, ugyanakkor bánatos is az elszalasztott lehetőség miatt, és hogy a jelentős erőfeszítések még csak egyetlen pontot sem eredményeztek.

"Ilyen felfogásban még nem láttam a svédeket játszani" - célzott a kapitány az öt sárga lapra, és durvaságokra. (Böőr Zoltán bokasérülést szenvedett.)

Lagerbäck: Nem játszottunk durván

Lars Lagerbäck ugyanakkor elmondta, hogy csapata egyáltalán nem játszott durván. Végezetül megjegyezte, hogy a magyar csapatot jobbnak tartja a lettnél - még akkor is, ha Rigában döntetlent játszottak -, mert a védelme erős, szervezettebb, emellett gyorsabb és technikásabb is.