Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Kabátéknak sem sikerült

2003.10.17. 08:47
Az UEFA Kupa első fordulójának csütörtöki mérkőzései közül a legnagyobb meglepetést a Kaiserslautern csehországi veresége és kiesése hozta. Nem sikerült a bravúr az egyetlen magyar érdekeltségű csapatnak, a Karnten Kabát Péterrel a soraiban otthonában is alulmaradt a Feyenoorddal szemben.
Már csak négy mérkőzés maradt csütörtök estére, hogy teljessé váljon az UEFA Kupa második körének mezőnye. A magyar és a magyar érdekeltségű klubok mérsékelt szerdai szereplése után már csak Kabát Péter csapatának, az FC Karntennek szoríthattunk. Az osztrákok 2-1-es hátránnyal fogadták a tavalyi kupaelső a Feyenoordot, és a magyar csatár állítása szerint futball-láz tört ki Klagenfurton. A hollandok már az első negyedóra végén vezetést szereztek, de a hazaiak ezt követően számos helyzetet dolgoztak ki, akadt olyan szituáció, hogy a rotterdamiaknak a gólvonalról kellett menteniük. A második félidőben csak Zoeterbier nagy védései mentették meg a vendégeket a góloktól - a hálóőrt edzője a meccs emberének nevezte. A Karntenben Kabát Péter végigjátszotta a második félidőt.

A szerdai német kiesők példáját követte a Kaiserslautern, amely hiába játszott a máérkőzés nagy részében fölényben, nem tudta kiköszörülni a három hete esett csorbát a cseh Teplice ellen. A Knavs és Lokvenc nélkül felálló Bundesliga-csapat sorsa a 71. percben pecsételődött meg, amikor egy egyérintőzés végén Henrich Bencík köszönt be a németek hálójába.

Jobban járt a másik német csapat, a Schalke, amely a gólnélküli első összecsapás után csak a 77. percben tudta bebiztosítani győzelmét a horvát Kamen Ingrad ellen. A Teplicével szemben a szintén cseh Zizkovnak nem sikerült a bravúr: a Bröndby kettős győzelemmel jutott tovább ellene.

Az UEFA Kupa második fordulójának sorsolását pénteken délben tartják a svájci Nyonban.

UEFA Kupa, 1. forduló, visszavágó mérkőzések:
Schalke 04 (német)-Kamen Ingrad (horvát) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Hanke, 77. perc
Továbjutott: a Schalke 1-0-val

Karnten (osztrák)-Feyenoord (holland) 0-1 (0-1)
Góllövő: Buffel, 15. perc
Továbbjutott: Feyenoord 3-1-gyel

Viktoria Zizkov (cseh)-Bröndby (dán) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Daugaard, 77. perc
továbbjutott: Bröndby, 2-0-val

Teplice (cseh)-1. FC Kaiserslautern (német) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bencík, 71. perc
továbbjutott: Teplice, 3-1-gyel