Mátyás
-6 °C
1 °C

A futballválogatott orvosa nem tudott problémáról

2004.01.26. 10:29
A magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa négy éve rendszeresen vizsgálta Fehér Miklóst és semmilyen problémájáról nem tudott. A tragikusan korán elhunyt jétékost hétfőn boncolják fel.
Lejkó Dezső, a magyar labdarúgó-válogatott volt orvosa nem tud arról, hogy szívproblémái lettek volna Fehér Miklósnak, a Benfica játékosának, aki hétfő hajnalban hunyt el, miután a pályán összeesett.

"Négy éve ismertem Fehér Miklóst, előbb az utánpótlás-válogatottnál, majd a felnőttek között foglalkoztam vele, de ilyen jellegű problémái nem voltak" - mondta Lejkó Dezső a Klub Rádiónak. "Nem tudok arról sem, hogy szervi bajokra vagy keringési problémákra szedett volna gyógyszert.

Klikk a képre!
Lejkó Dezső szerint nem a labdarúgók túlzott fizikai megterhelése következtében történhetett a tragédia. "Más sportágakban is hasonló a fizikai megterhelés. Az elmúlt két évben én két hasonló esetről hallottam a labdarúgásban, az egyik éppen egy magyar játékossal történt. Az élvonalbeli játékosok rendszeres orvosi vizsgálatokon esnek át. A válogatott összejövetelein mindig megbeszéltük, ki milyen gyógyszert szedett, erre az esetleges doppingvizsgálatok miatt is szükség van" - mondta Lejkó Dezső.

A 24 éves Fehér a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt. Internetes források szerint elképzelhető, hogy halálát tüdőembólia okozta, az első jelentések szívinfarktusról szóltak.

Hétfőn boncolás

A Benfica labdarúgócsapatának orvosa, illetve a guimaraesi kórház vezetősége arról tájékoztatta a portugáliai magyar nagykövetséget, hogy Fehér Miklós holttestét még hétfőn felboncolják, s várhatóan ezután lehet többet megtudni arról, hogy mi okozhatta a 18-szoros válogatott játékos halálát.

"Éppen útban vagyok Guimaraes felé, a helyi hatóságokkal együttműködve mindent megteszünk, hogy az ügyben hatékonyan, gyorsan és szakszerűen járjanak el" - mondta az MTI-nek Balla János nagykövet. "A szerencsétlenül járt futballista családja napközben érkezik Portóba, természetesen mindenben a hozzátartozók segítségére leszünk".