Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Kovács Ádám továbbra sem fizetett a Fradinak

2004.03.22. 15:27
A módosított hétfői határideig sem fizette ki a novemberi szerződés értelmében a Ferencvárosnak járó 300 millió forintot a Celladam-csoport tulajdonosa, Kovács Ádám. Az Üllői útra novemberben főszponzorként érkezett üzletember bízik a szerződés fenntartásában, az elnökség azonban csütörtökön összeül, és megvitatják: hihetnek-e még a szponzori szerződés megvalósításában.
Miután március 10-ig nem teljesítette korábban vállalt ígéretét a Celladam-csoport tulajdonosa, Kovács Ádám, a klub elnöke, Furulyás János hétfőt jelölte meg végső fizetési határidőként.

Az emlékforintok többet érnek?

A klub korábbi alelnöke, Takács Tibor már az előző határidő lejártakor azt nyilatkozta az Indexnek, hogy a klub krónikásának, Nagy Bélának a Fradi-emlékforintjai is többet érnek, mint a letétbe helyezett értékpapírok, amelyeket nem vezettek be a tőzsdére. Kovács elmondása szerint 300 millió forintnyit adott a Celladam-papírokból.

Furulyás azonban ennek ellenére hitt abban, hogy fizet Kovács, mert mint az Indexnek mondta: tisztességes, becsületes ember, sokan akarnak élősködni rajta, a klubnak azonban nagy szüksége van rá.

Mindenképpen módosítanak a szerződésen

Hétfőn viszont már nem így vélekedett: "miután meggyőződtem arról, hogy ma sem történt pénzügyi teljesítés, intézkedtem azzal kapcsolatban, hogy csütörtökre rendkívüli hatállyal hívjuk össze az egyesület elnökségét" - mondta az elnök.

"Az ülés témája mindenképpen a Celladam-csoporttal kötött támogatói szerződés lesz. A megállapodást akkor is módosítanunk kell, ha időközben a Celladam-csoport mégis folyósítani tudná a háromszázmillió forintot. Az elmúlt hetek történései után ugyanis egyértelmű, hogy a szerződést eredeti állapotában nem hagyhatjuk, további garanciákra van szükségünk. Ha csütörtökig nem érkezik pénz, természetesen az elnökségnek döntést kell hoznia a további lehetséges lépésekről" - magyarázta.

Ha utal Kovács, elmondja, miért késett

Kovács Ádám a kialakult helyzetről a következőt mondta a klub hivatalos honlapjának: "Hallottam az elnökségi ülésről. Azt kérném, hogy kedd délután hívjanak újra, akkor többet tudok mondani az átutalás időpontjáról. Sajnos több külső erő is mindent megtesz az ígéretem betartásának megakadályozásáért, de nem hagyom magam, teljesíteni fogom, amit vállaltam. Ha megérkezett a pénz az FTC Rt. számlájára, akkor a késés okairól is részletesen beszámolok. Addig viszont nem akarok semmit sem mondani, nehogy még jobban keresztbe tegyenek nekem."

A feltaláló-üzletember egyébként kedden mutatja meg azt a nyíregyházi gyárat, amelyiktől a Fradi is hasznot remélhet, hiszen ott gyárják a legújabb terméket, a Vitacellt. A Vitacell eladásából - négy országban is értékesítené - Kovács akkora hasznot remél, hogy a Fradinál letétbe helyezett 300 millió értékű értékpapírjai akár hárommilliárdot érjenek.

Kovácsnak az APEH felé 250 millió forintos tartozása van - ő kétmilliárdot követel -, az útlevelét emiatt vonták be két éve.