Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Matthäus visszamenne a Partizan Belgrádhoz

2004.04.14. 14:39
A magyar válogatott decemberben kinevezett kapitánya, Lothar Matthäus azt nyilatkozta a belgrádi lapoknak, hogy a Partizan menedzsmentjével került összetűzésbe, ezért távozott. Elárulta, azonnal visszatérne, ha lemondanának a mostani vezetők.
"Azért távoztam a Partizántól, mert nem tartották tiszteletben azokat a szerződéseket, amelyeket a klubhoz való érkezéskor írtam alá. A Partizan jelen pillanatban félmillió és egymillió euró közötti összeggel tartozik nekem" - közölte Matthäus a belgrádi Blic című lappal. (A Sport Bild magazinnak 470 ezer eurót mondott.)

Hitegették, de nem fizettek

A 150-szeres válogatott német labdarúgó klasszis kijelentette, hogy annak idején két szerződést írt alá a belgrádi klubbal: az egyik meghatározta fizetését és belgrádi tartózkodásának költségeit, a másik a jövőbeni átigazolásokra vonatkozott. Ez utóbbi rendelkezett arról, hogy Matthäus 5-15 százalékot kap minden átigazolásból, illetve szerződést kötöttek arról is, hogy bizonyos százalék jár neki a szponzorálásokból.

Az egykori aranylabdás sérelmezi, hogy amikor tavaly távozott a klubtól Zvonimir Vukic és Danko Lazovic, egy dinárnyit sem fizettek neki az átigazolásokért, és a szponzoroktól befolyó összegek után sem kapott pénzt. Állítólag folyton azzal hitegették, hogy fizetnek, és amikor Szerbiából távozva felszállt a gépére, akkor is azt mondták neki, a pénz megérkezik a számlájára.

Matthäus: 30 milliós hasznot hoztam a csapatnak

A magyar válogatott decemberben kinevezett szövetségi kapitánya szerint novemberben menedzsere ismét megpróbálta tisztázni a helyzetet. Akkor Zarko Zecevic, a Partizan főtitkára azt mondta, hogy nincs pénz az első szerződésben foglaltak kifizetésére, kifizetik viszont Igor Duljaj Sahtyor Donyeckhez való átigazolásért járó összeg felét. (Állítólag négymillió dollár volt az összeg.)

"Három hónapot adtam erre, de most már négy hónap is elmúlt, és semmit sem kaptam az átigazolásért. Soha sem kérnék pénzt, ha tudnám, hogy a klubnak nincs pénze. Tudom azonban, hogy tavaly én legalább 25, de talán 30 milliós hasznot hoztam a csapatnak a Bajnokok Ligája szereplésből és a szponzoroktól. Megérkezésem előtt négymillió volt a klub nyeresége" - nyilatkozta.

Inkorrekt menedzsment

A Blic szerint a volt tréner és a belgrádi klub vitája a bíróságon ér véget. Az első szerződés megszegéséért Matthäus az UEFA-n és a FIFA-n keresztül, a másikért szerbiai bíróságon kér elégtételt.

A magyar kapitány kijelentette, hogy továbbra is kapcsolatban áll a klub játékosaival, kötődik Szerbiához és a Partizanban nagyon boldog volt. (Ezzel egyszersmind megerősítette korábbi, márciusi nyilatkozatát.) A legfőbb problémát szerinte a Partizan menedzsmentje és inkorrekt hozzáállása jelentette. Lothar Matthäus közölte, hogy visszatérne a Partizanhoz, ha lecserélnék a klubvezetést.

Azonnal visszatérne, ha

"Rögtön visszamennék a Partizanhoz. Szeretem Szerbiát és szeretem azokat a játékosokat, akikkel dolgoztam. A gondot csak egy ember jelenti, Zarko Zecevic" - szögezte le Matthäus, aki állításainak igazolására továbbította a lapnak az ügynöksége és a klub között létrejött megállapodás másolatát is.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap szerdán azt írta, hogy a Matthäus által felvert vihar számlátomást nemigen érdekli a Partizan vezetőit. A lap megszólaltatja Nenad Bjekovicot, a klub igazgatóját, aki mosolyogva közli, hogy van más dolga is, minthogy reagáljon Matthäus vádjaira. "Ezek csupa ostobaságok, amelyekre csütörtökön adunk választ" - szögezte le Bjekovic.