Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Harmincezren a brazilok edzésén

2004.04.27. 17:51
A brazil válogatott tagjait meglepte, hogy a kedd délutáni nyilvános edzésen megtelt a Puskás-stadion alsó karéja, de láthatóan élvezték a népszerűséget. A meccsre még szerdán is lehet jegyet kapni.
Fél órával a hivatalos Puskás-stadionbeli edzés előtt már jópár ezren várták a világbajnoki címvédő brazil válogatottat, amelyet délután meglátogatott Magyarország miniszterelnöke, Medgyessy Péter is. A kormányfő a szerdai találkozó részvevőinek aláírásával ellátott labdát, valamint Roberto Carlostól egy Real Madrid-mezt kapott ajándékba, amit árverésre ajánlott fel.

Roberto Carlos és Cafú kapta a legnagyobb tapsot - amíg Ronaldinho meg nem érkezett

Tekintse meg képeinket!
Öt órára az alsó karéj javarészt megtelt, vagyis majd' harmincezren várták Cafúékat, de még ekkor is akadtak, akik a stadionon kívül rekedtek.

A néhány perccel félöt után gyepre futó brazil csapatot hatalmas üdvrivalgás fogadta. A kékmezes sztárok felálltak a kezdőkörben, cicáztak öt percig, aztán nyújtottak, majd a két tizenhatos közötti területen egymás ellen játszottak. A közönség nagy tapsban részesítette Roberto Carlost keresztlabdáiért, Cafú gólja után pedig meccshangulatot idéző éljenzés tört ki.

Szórakoztatás és győzelem a brazilok célja

A következő, félpályás játéknál a kapusok a mezőnyben kaptak helyet. Dida élt is a ritka lehetőséggel, a közönségnek játszva sarokkal emelgette a labdát, dekázott néhányat, majd egy ollózó mozdulattal lőtt góllal koronázta meg a produkcióját. A játék után Kaká és Ronaldinho szabadrúgásokat gyakoroltak, melyeket az utóbbi lőtt pontosabban.

Egy brazil újságíró az Indexnek elmondta: Roberto Carlostól tudja, hogy a közönség szórakoztatása és maximális kiszolgálása mellett az eredményre is odafigyelnek szerda este, mert le akarják végre győzni Magyarországot. Számukra emellett azért is fontos ez a találkozó, mert a nyári Argentína elleni vb-selejtezőig már csak kétszer lép pályára a selecao, amelyik idén még nem lőtt gólt, sem Írország, sem Paraguay ellen.

Mind a nyolc világbajnok a kezdőben

"Keveset játszottunk együtt, még össze kell szoknia a csapatnak. Nem vesszük félvállról a mérkőzést, nyerni szeretnénk" - idézte az MTI Cafút, az AC Milan játékosát. A keretbe frissen bekerült, az újdonsült angol bajnok Arsenalt erősítő Edú úgy fogalmazott: "nem sokat tudok a magyar csapatról, azt viszont hallottam, hogy vasárnap legyőzte a japán válogatottat, s ez mindenképpen figyelemre méltó. Semmiképpen sem szeretném lebecsülni a vendéglátókat. Mindenképpen győzni szeretnénk."

Parreirát lenyűgözte a látvány

Klikk a képre!
Ezt megerősítette az Index tudósítójának a szövetségi kapitány, Carlos Alberto Parreira is, aki hozzátette: "a brazilokat, járjanak a világ bármelyik pontján is, mindenhol le akarják győzni, ezért valójában sosem játszhatunk barátságos mérkőzést, ezúttal is vigyáznunk kell. A történelem miatt furcsa helyzetben vagyunk, nagy kihívás lesz ez az összecsapás, és kiváló lehetőség számunkra, hogy együtt legyünk, hogy együtt készüljünk az előttünk álló feladatokra. És természetesen, hogy legyőzzük végre a magyar válogatottat".

Nem titkolta, lenyűgözte, hogy majd' harmincezren kilátogattak a tréningre, és szerinte ez a tény mutatja a futballjuk presztízsét. A szakmai jellegű kérdések elől azonban igyekezett kitérni. Az egyik legjobb brazil labdaszerző középpályás, Emerson távollétét új játékosok kipróbálásának lehetőségével magyarázta, hozzátéve, hogy a római klasszis bármikor újra behívható.

Ezek után megjelölte a várható kezdőcsapatát: Dida - Cafú, Juan, Roque Junior, Roberto Carlos - Juninho, Edmilson, Kaká, Zé Roberto - Ronaldinho, Luis Fabiano.

Az MLSZ közlése szerint szerdán értékesítik a megmaradt jegyeket. A hazai szövetség hivatalos honlapján olvasható, hogy az előre kérvényezett belépőket nem mindenki vette meg. A megmaradtakhoz szerdán délután, a Puskás Ferenc-stadion egyik jegypénztárában lehet hozzájutni; a találkozó 20.30 órakor kezdődik.