Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Wenger: Semmi pénzért nem adjuk Vieirát

2004.07.31. 16:26
A veretlenül angol bajnok Arsenal francia vezetőedzője, Arsene Wenger szerint még erősítheti is csapatát az, hogy hetek óta Patrick Vieira Real Madridba távozásáról cikkez a sajtó. Az Index a csapat ausztriai edzőtáborában érte el a szakembert, aki kijelentette, nem pénz kell neki, hanem a játékos, de hozzátette, ez az ügy már "globálisabb kérdés".
Az Arsenal az elmúlt hetekben elsősorban Patrick Vieira kapcsán szerepel a sajtóban, a cáfolatok ellenére tartja magát a hír, hogy a francia klasszis a Real Madridba távozik. Tényleg eladják a játékost?

Vieirával kapcsolatban nem tudok új információkkal szolgálni. Ha mondok valamit, azt a Real cáfolja, de fordítva is ugyanez történik. Én azt tudom csak mondani: velünk marad, nem szerződik el. Persze, az ő átigazolása már globálisabb kérdés, hiszen nem mindennapi futballistáról van szó. Például a szponzorokon is sok múlik.

Minden nap Vieiráról faggatják, folyamatosan az ő elszerződése a téma. Nem zavarja ez a felkészülést?

Arsene Wenger
Zavarja, persze hogy zavarja, de hát mindig van valami, ami zavar. A szezonok között állandóan, de sokszor az idény közben is van, hogy a média egy játékon kívüli témával foglalkozik. Hozzászoktunk már, sőt, azt mondom, a sok pletyka miatt ebben az időszakban bizonyíthatjuk a legjobban, hogy mennyire egységes a csapatunk.

Mi lenne, ha kiállna a nyilvánosság elé Vieira, és ő mondaná el, hogy áll az ügy?

Ő is unja már a kérdést, folyton erről kérdezik. Az edzések is megviselik, valójában nem akar ezzel foglalkozni. Azt, hogy mikor lesz vége a huzavonának, nem tudni. Ezt inkább önöknek, újságíróknak kellene megmondaniuk. Maguk írják a cikkeket, maguk tudhatják, mikor szakad vége a pletykáknak.

Létezik az a pénz, amelyért ön lenne hajlandó véget vetni a találgatásoknak?

Pénz? Nem, nekünk nem kell pénz. Nekünk a játékosra, a játékosokra van szükségünk.

Idén is több fiatal játékost vett a klub, közülük kitől várja a legtöbbet?

Erre nagyon nehéz válaszolni, bármelyik új játékosunk képes lehet kiugrásra. Persze, néhányan még tinédzserek, így nekik még bőven van idejük. A húsz év körüliek közül talán Pennant és Van Persie lehet a szezonunk legnagyobb felfedezettje.

Nigel Bentley tavaly már játszott több meccsen is, bizonyított is, mégis kölcsönadják. Miért?

Bentleyt kölcsönadtuk, és valószínűleg még Aliadiere, esetleg Sanderos is követni fogja őt. Nekik és a későbbiekben nekünk is jó lesz, ha olyan helyen vannak, ahol folyamatosan játéklehetőséget kapnak. A keretben meglehetősen sok remek csatár van szerencsére, úgy is mondhatnám, ez a csapatrész teli van.

Az ős-arsenalost, Parlourt is elengedik, viszont őt örökre. Egy másik nagy öreg, Keown visszavonul. Nem fog hiányozni a humoruk, a jókedvük a táborból?

Hiányzik és természetesen szeretném, ha itt lennének. Nemcsak, mint játékosok, de mint emberek is nagyon hiányoznak. Viszont nem lehetünk örökké fiatalok, Keown már bőven túl van a harmincon, igaz, ha hagynánk ő még kilencven évesen is játszana. Parlourral már más a kérdés, neki és a klubnak mások voltak az elképzelései, és ha egy másik csapatnál alá tud írni egy hároméves szerződést, neki is megéri a váltás.

Néhány hete a hírügynökségek jelentették, Hatem Trabelszi az Ajaxból az Arsenalba szerződött, viszont még mindig nincs itt, sőt, úgy tudjuk, nem is írták alá a szerződést.

Trabelszivel még nem állapodtunk meg. Folynak a tárgyalások, szeretném, ha az ő ügye is számunkra pozitívan végződne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!