Piroska
-1 °C
5 °C

Menesztették Szentes Lázárt

2004.11.02. 16:17
A legutóbbi szezonban harmadik helyezést elérő Debreceni VSC idén nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, és annak ellenére, hogy a gárda a tizenegyedik forduló után a második helyen áll, Szentes Lázárnak mennie kellett. Sopronban Dajka László munkáját köszönték meg, helyette elődje, Pintér Attila lesz a szakvezető.
Kedden két élvonalbeli labdarúgó-csapatnál is edzőváltással kezdték a délutánt, és igazán egyiknek sem volt előjele. Igaz, a bajnokságot gyengén kezdte a Sopron, valamint hazai pályán elmaradt a várakozásoktól, a csapat tizedik helyét nem lehetett feltétlenül kudarcként felfogni.

Dajka elődje lett az utódja

A klubtulajdonos, Antók Zoltán ugyanakkor másként gondolta: közös megegyezéssel szerződést bontott a korábbi válogatott csatárral, Dajka Lászlóval. Utóda, az elődje lett: Pintér Attila, aki tavaly télen a Ferencváros kedvéért hagyta el a várost. Dajkával a Sopron nagyszerű tavaszt hagyott maga mögött, a Fradi pedig Pintérrel a bajnoki címig jutott.

Pintér így foglalta el székét: "A múltat, a ferencvárosi korszakot már lezártam, csak előre tekintek. Szembetűnő volt számomra, hogy az eddigi fordulókban a soproniak kapták majdnem a legtöbb gólt, így elsősorban a védekezés stabilabbá tételét, valamint a csapat együttes mozgásának javítását tartom elsődlegesnek."

A legutóbbi két forduló döntötte el Szentes sorsát

Debrecenben a nyolcadik forduló után lehetett hallani először arról, hogy Szentes Lázár és a csapat között megváltozott a korábbi példásnak tekinthető viszony. A közönség is az edző ellen fordult és tüntetett Szentes ellen. Akkor a Kaposvárt a hajrában fordítva legyőzte a Loki, Szentest pedig megerősítették tisztségében.

A legutóbbi két fordulóban azonban előbb balszerencsés vereséget szenvedett az Újpesttől a legjobb körülmények között készülő klub, aztán Pápán sem volt képes nyerni. Szentestől ezután váltak meg közös megegyezéssel, és a klub hivatalos honlapján eddig csak egy rövidhír szerepel menesztéséről.

A Debrecen Szentes irányításával a nemzetközi kupában - tizenkilenc év után - idén megélhette a tavaszt, igaz sem a hazai bajnokságban és a hazai kupában sem jutott el a végső diadalig. Jelenleg hat ponttal a vezető Fradi mögött lemaradva a második helyen állnak Sándorék.

Csank lehet az utód?

A klub vezetői szerdára ígérték, hogy megnevezik az új trénert, akinek mindjárt a Ferencváros ellen kell felkészítenie csapatát. Egyes hírek szerint Csank János lehet a szakvezető.