Valér
4 °C
8 °C

Az ősz portugál csapatában a volt Fradi-védő

2005.01.20. 10:32
A válogatottban korábban alapembernek számító Dragóner Attila megújult Portugáliában. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy csapata szurkolói őt választották az ősz legjobb játékosának. Az A Bola szaklap szavazásán pedig bekerült az ősz válogatottjába. Ez rajta kívül öt portugál és öt brazil játékosnak sikerült.
Dragóner Attila a nyáron szerződött - viharos körülmények között - a portugál Guimaraes együtteséhez. Többen úgy vélték, hogy más magyar játékosokhoz hasonlóan neki is idő kell az új környezet, új életstílus megszokására.

Dragóner Attilla
Dragóner Attilla
A Fradi egykori középhátvédje azonban megcáfolta a kétkedőket, és már az első félévben kiemelkedően teljesített. Napokkal korábban a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, sokkal felszabadultabban játszik, hiszen Portugáliában olyan dolgokat is meg mer csinálni, amikre itthon még gondolni se mert.

Remek formáját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a klub internetes honlapján a szurkolók az őszi szezon legjobbjának választották. Ennél is nagyobb elismerés azonban, hogy Portugália egyik legtekintélyesebb sportlapjának, az A Bola-nak is bekerült az őszi álomcsapatába.

Ez azért is különleges teljesítmény, mert rajta kívül csak öt brazil és öt portugál játékos tagja a csapatnak. Dragóner összesítésben is előkelő helyen végzett, hiszen a hetedik legjobb osztályzatot kapta valamennyi játékos közül.

Az A Bola álomcsapata
Helton (brazil, Leiria, 6.29-es átlag) - Miguel (portugál, Benfica, 5.89), Dragóner (magyar, Guimaraes, 6.23), Luizao (brazil, Benfica, 6.15), Jorge Ribeiro (portugál, Gil Vicente, 5.71) - Simao (portugál, Benfica, 6.29), Petit (portugál, Benfica, 6.38), Nascimento (brazil, Rio Ave, 6.50), Wender (brazil, Braga, 6.12) - Jorginho (brazil, Setúbal, 6.29), Liédson (brazil, Sporting, 6.50)