Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Felavatták Fehér Miklós szobrát Lisszabonban

2005.01.22. 21:28
Az egy éve, huszonnégy évesen Portugáliában elhunyt magyar válogatott csatár, Fehér Miklós bronzszobrát a Benfica elnöke, és a család leplezte le. Fehérre tragédiájának keddi évfordulóján szentmisével emlékeznek.
Szombat este, a Beira Mar elleni bajnoki mérkőzés előtt felavatták az egy éve elhunyt Fehér Miklós mellszobrát a Benfica labdarúgó csapatának otthonában, az Új Katedrális-stadionban.

A szerelését is kiállítják

#alt# A méretarányos, bronzból készült művet - Domingos Soares Franco alkotását - az egyesület elnöke, Luis Filipe Vieira és a néhai futballista családja - szülei és testvére - leplezte le az aréna egyik, ez alkalomból zsúfolásig megtelt aulájában.

Az elnök rövid beszédében méltatta az egykori győri csatár pályafutását, és bejelentette: a kórháztól megszerezték azt a szerelést, amelyben a támadó elhunyt, és egy vitrinben ezt is kiállítják a stadionban.

Rendkívüli médiaérdeklődés

A rendkívüli médiaérdeklődés közepette megtartott ünnepségen jelen volt többek között Eusébio, a Benfica legendás játékosa - aki egy koszorút is elhelyezett a szobornál -, Balogh József, Győr polgármestere és Balla János, Magyarország portugáliai nagykövete is.

A tervek szerint kedden, a tragédia évfordulóján szentmisét celebrálnak a lisszaboni klub kápolnájában a játékos emlékére.

Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott huszonnégy éves csatára tavaly január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó hosszabbításában esett össze, majd a kórházba szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint természetes okok miatt hunyt el.