Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Dárdai három csapattársa is érintett a bundabotrányban

2005.01.29. 17:00
A berlini rendőrség szombaton négy személyt letartóztatott a múlt héten Németországban kirobbant bundaügyben való részvétel miatt. A Focus című német lap úgy tudja, a gyanúsítottak egyike vallomásában a Hertha BSC három futballistájának a nevét is megemlítette.
A német rendőrség négy személyt őrizetbe vett, akiknek vélhetően közük van a héten kirobbant labdarúgó bundabotrányhoz.

Az előállítottak közül ketten - Ante S. és Milan S. - horvát állampolgárok, és egyikük a Focus magazin értesülése szerint közölte: az élvonalbeli Hertha BSC három futballistája, Dárdai Pál csapattársai, is érintettek a vesztegetési ügyben. A gyanúsított állítólag Nando Rafael, Josip Simunic és Alexander Madlung nevét említette a rendőröknek.

A négy őrizetbe vett kilencven ezer eurót nyert tavaly szeptemberben, amikor a Német Kupa második fordulójában a berlini gárda óriási meglepetésre 3-2-re kikapott a területi bajnokságban szereplő Eintracht Braunschweigtől úgy, hogy a kiesésüket jelentő harmadik gólt Madlung lőtte a saját kapujába, jó tíz perccel a lefújás előtt. A védő két perccel az öngólja előtt épp Nando Rafael helyére állt be csereként. A Kicker szaklap a találkozó után Rafael és Simunic teljesítményét is a lehető legrosszabb, ötös osztályzatra értékelte.

A fővárosi klub viszont cáfolta a lapinformációt. "Ezt száz százalékig kizárhatjuk, sőt, jogi lépéseket teszünk a rágalmazók ellen" - nyilatkozta az egyesület egyik magas rangú illetékese a Tagesspiegel am Sonntag című lapnak.

Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar középpályása az Indexnek telefonon elmondta, biztos társai ártatlanságában.

"Én nem tudom elképzelni egyik csapattársamról sem, hogy bundázott volna. Mióta a Herthánál vagyok egyszer sem merült fel bennem, hogy bárki is ne a győzelemért játszana. Amikor hallottam a nevüket a tévében, el sem akartam hinni, hogy tényleg gyanúsítják őket. Természetesen a klubvezetők beszéltek mindannyiukkal, és ők tagadták, hogy bármi közük is lenne a bundaügyhöz" - nyilatkozta Dárdai. Az ominózus 3-2-es meccsről, amelyen júliusban végig a pályán volt, semmi különösre nem emlékszik: "Nem sok maradt meg bennem, de sem a bíró, sem a többiek viselkedésében nem volt semmi furcsa".

Az ügy főszereplője, Robert Hoyzer játékvezető - aki állítólag öt mérkőzésen is úgy dirigált, hogy saját sportfogadásait juttassa előnyhöz - csütörtökön elismerte bűnösségét. Vallomásában ő is tagadta, hogy a Herthából vagy más élvonalbeli csapatból bárki is érintett lenne az ügyben.

A jogászok jelenleg azt vizsgálják, hogy indítható-e büntetőjogi eljárás a bíró ellen. A Stern című magazin korábban arról számolt be, hogy Hoyzernek horvát maffiakapcsolatai is vannak.