Mátyás
-6 °C
1 °C

A Chelsea ötven év után újra angol bajnok

2005.04.30. 21:27
Szombati boltoni győzelmével 1955 után másodszor lett angol futballbajnok a Chelsea. A kiesés elől menekülő Crystal Palace Király Gáborral a kapujában döntetlenezett a Newcastle otthonában.
Angol futballbajnoki címmé érett ért az orosz multimilliárdos, Roman Abramovics és a portugál José Mourinho találkozása szombaton: a Chelsea három fordulóval a Premier League zárása előtt behozhatatlan előnyre tett szert és a második Arsenal eredményétől függetlenül megszerezte az aranyat.

A BL még hátra van

Abramovics két éve vásárolta meg a nehéz anyagi helyzetbe került londoni együttest, vásárolt egy raklapnyi sztárt, de az első évben azt kellett látnia, ez nem elég az általa áhított sikerekhez. Ajtót mutatott Claudio Ranieri edzőnek és a kispadra is világklasszist igazolt, a Portóval tavaly Bajnokok Ligáját nyert Mourinho személyében.

Az együttest gyakorlatilag januárban bajnoknak kiáltották ki, de április utolsó napjág várni kellett arra, hogy ez valóra váljon. A boltoni összecsapást Frank Lampard második félidei két góljával hozták a kékek.

A Chelsea a ligakupát már begyűjtötte az idén, az FA-kupában már korábban kiesett, míg a BL-ben elődöntős, szerdán 0-0-s odavágó után a Liverpool otthonában kell kiharcolnia a finálét. Mourinho "egyéni címvédésre" készül a BL-ben, de Angliáról lévén szó, a szurkolók számára valószínűleg az ötven év után újra megszerzett bajnoki arany fontosabb, mint az európai elsőség.

Palace döntetlen Newcastle-ben

Király Gábor és Torghelle Sándor csapata, a Crystal Palace gólnélküli döntetlent játszott a Newcastle vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. Ezzel a londoni csapat továbbra is nem kieső helyen áll, két riválisa, a Southampton és a Norwich 4-3-ra végzett, a Gera Zoltán soraiban tudó West Bromwich Albion hétfőn fogadja az Arsenalt.

Premier League, 35. forduló
Birmingham City-Blackburn Rovers 2-1 (0-1)
Gól: Blake (61.), Heskey (80.), illetve Stead (13.)
Fulham-Everton 2-0 (2-0)
g: John (15.), McBride (39.)
FC Liverpool-Middlesbrough 1-1 (0-1)
g: Gerrard (52.), illetve Nemeth (4.)
Manchester City-Portsmouth 2-0 (2-0)
g: Distin (4.), Fowler (16.)
Newcastle United-Crystal Palace 0-0
Southampton-Norwich City 4-3 (3-3)
g: Oakley (7.), Crouch (20.), Le Saux (39.), Camara (88.), illetve Bentley (3.), Higginbotham (31. - öngól), McKenzie (45.)