Piroska
-2 °C
5 °C

Az új MU-tulaj visszavásárolná Beckhamet

2005.05.18. 09:54
Egyelőre első számú közellenség a Manchester United szurkolói szemében Malcolm Glazer. A klub új többségi tulajdonosa azonban szeretné maga mellé állítani a szurkolókat, ennek első lépéseként haza akarja hívni David Beckhamet. Ugyanakkor a Premier League vezetői is asztalhoz szeretnének vele ülni, hogy megtudják: mi a célja a klubbal.
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának irányító szervezetét vezető Richard Scudamore egyeztetni kíván a Manchester United többségi tulajdonosával, Malcolm Glazerrel. A Premier League főnöke szerint a találkozó elkerülhetetlen, miután az amerikai üzletember hétfőn hetvenöt százalék fölé növelte részesedését a klubban. Ezzel pedig jogot szerzett arra, hogy kivezesse a befektetők számára eddig szabadon hozzáférhető Manchester Unitedet a Londoni Értéktőzsdéről, és zártkörű családi részvénytársasággá alakítsa azt.

"Hamarosan egy asztalhoz ülök Glazer képviselőivel, hiszen én is szeretném tudni, milyen céljai, elképzelései vannak" - mondta Scudamore.

Beckhammel kedveskedne

A szurkolók egyelőre közellenségnek tekintik Glazert, már több tüntetést is tartottak ellene. A drukkerek attól tartanak, hogy az üzletember eladósítja a klubot, hiszen a felvásárlás egy részét kölcsönből fedezi. A tartozást pedig a fanatikusok rémálma szerint az Old Trafford eladásából és a jegyárak drasztikus emelésével egyenlítené ki.

Ugyanakkor az új tulaj mindent megtesz annak érdekében, hogy maga mellé állítsa a szurkolókat, akik jelenleg közellenségnek tekintik őt. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy szeretné visszacsábítani Manchesterbe David Beckhamet.

Angol internetes források szerint az üzletember a Real Madrid középpályásának révén kívánja fokozni a klub népszerűségét az Egyesült Államokban. Glazer már beszélt tervéről Sir Alex Ferguson vezetőedzővel, aki nem zárkózott el Beckham visszatérésétől, noha két évvel ezelőtt viharos körülmények között távozott a klasszis az Old Traffordról.