Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Magyar-argentin pörkölttel, negyvenezerért

2005.06.29. 14:52
Augusztusban két világklasszis együttes is Magyarország vendége lesz, a Real Madrid elleni meccsre már elkelt a jegyek kétharmada, a három nappal később fellépő argentínokat már négyezerért is lehet látni, de ha valakinek megéri, ennek a tízszereséért is megnézheti a meccset.
Az előzetesen vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Real Madrid labdarúgócsapatának augusztusi 14-i, budapesti vendégjátékára szóló jegyekért kedden, amikor először árulták a belépőket. A világ egyik leghíresebb futballcsapata a Puskás Ferenc-válogatottal csap össze.

A kedd délelőtt tíz órára meghirdetett pénztárnyitás előtt többen is hajnali öt órától a Puskás-stadion közelében, kempingszékeken, alkalmi nyugágyakon várakoztak. A tiketteket - hétféle, hely szerinti kategóriákban - 5800-15 800 forintos áron vásárolhatták meg, egy személy legfeljebb tíz jegyet vihetett el.

Négyezerért nem látunk mindenkit

A spanyol királyi gárda után három nappal az argentin válogatott szerepel Budapesten és amíg az első meccs kifejezetten gála jellegű lesz, addig a dél-amerikaiak elleni összecsapást Lothar Matthäus főpróbának tartja a máltaiak és a svédek elleni vb-selejtező előtt.

Erre a találkozóra július elsejétől árulják a jegyeket, és a legolcsóbb, az első két sorba szóló belépők ára 3900 Ft, igaz onnan elég korlátozott a látómező, hiszen a reklámtábláktól a pálya egy része nem látható. A legdrágább nézőtéri jegy 13 900 forintot ér, ezek az alsó karéjon a pálya középső részére esnek.

Meleg étel és ajándék

Külön kasztot képviselnek a VIP-belépők, melyekért 29 900 és 39 900 forintért kérnek. Akik ilyen áron akarják megnézni, amint Stark Péter kergeti Crespót, vagy Gera Zoltán hülyíti Javier Zanettit, azok az újságíróknak fenntartott rész mögötti fedett helyről követhetik figyelemmel a meccset.

A mérkőzést szervező Derball cégtől - a válogatott menedzsere, Peter Pellady vállalkozása - kapott információink szerint eközben az eddigieknél jóval magasabb színvonalú étel- és italválaszték, valamint a találkozó után értékes egyedi ajándékok - többek között egy dedikált labda - várják azokat, akiknek ennyit megér egy meccs. A tízezer forintos különbséget az elhelyezés jelenti, ugyanis az "olcsóbb" jegy a fedett rész szélére szól.

Külön rész a politikusoknak

Az ismertetett VIP részlegeken kívül lesz egy úgynevezett VIP-First is, melyre nem adnak ki jegyeket, ide meghívásos alapon lehet bejutni, a politikai, gazdasági és üzleti élet vezetőinek.