Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

0-6 után is szólt a himnusz

2005.08.25. 11:38
A Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson dicsérte a Debrecent, és szerinte nem volt összesítésben hatgólos különbség a két csapat között a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A DVSC edzőjében, Supka Attilában a visszavágót látva nem volt csalódottság, azt azonban fájlalja, hogy nem sikerült gólt lőniük. Az UEFA-kupában kedvező sorsolásban reménykedik pénteken.
A Manchester United futballcsapatát közel húsz éve edző Sir Alex Ferguson miatt kicsit később kezdődött a Debrecen ellen 3-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtező utáni sajtótájékoztató, de a szakvezető nem szándékosan várakoztatta meg az újságírókat, csupán átöltözött. A kispadon viselt tréningruháját öltönyre cserélte, jelezve, ő ad a formalitásokra is.

Nézegessen manchesteri és
debreceni futballistákat!

Neville egy hónapot hagy ki

Az angol újságírók általában a két sérült állapotát firtatták, és mint kiderült, a jobbhátvéd Gary Neville valószínűleg négy hetet kénytelen kihagyni ágyéksérülése miatt, Kieran Richardson állapotáról nem tudott semmit mondani.

A skót edző nem szólta le a Puskás Ferenc Stadion rettenetes állapotban lévő talaját, csak annyit jegyzett meg, hogy az esős, ázott gyepen sokkal könnyebben előfordulnak sérülések.

Ferguson megdicsérte a Debrecent

"Elégedett vagyok, jól játszottunk mindkét meccsen, de tudunk ennél jobban is, a védelmünk jobb lesz a folytatásban. A Debrecen jobb volt annál, amit az eredmény mutat" - ismerte el őszintén és udvariasan.

A debreceni tréner, Supka Attila az Indexnek bevallotta, hogy Splitben, a horvát bajnok megsemmisítése után ennél többre számított, amikor azt mondta: "szép eredményt szeretnénk elérni." Hozzátette, a visszavágó után nincs csalódottság benne, elégedett volt a csapata hozzáállásával, nincs szégyellnivalójuk.

Maximálisan kiütközött a különbség

"Meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, a széleken támadásokat vezettünk, csak hát a befejezésnél nem volt szerencsénk, és elfogyott az erő is. Próbáltuk játszani a focit, a közönséget kiszolgálni, és bánt is, hogy nem tudtunk gól lőni. Pedig ha az elején értékesítjük lehetőségeinket biztosan másként alakul a meccs" - fogalmazott.

Akkor most hol székelünk?
A mindkét meccsen mindvégig sportszerűen szurkoló debreceni drukkerek az első félidőben egy félreérthetetlen transzparenst feszítettek ki: "Több ezer szék ajándékba, akkor most hol székelünk?" - szöveggel. Az utalás egyértelmű: a csapatot üzemeltető részvénytársaság ugyanis több ezer széket szereltetett fel a Puskás Ferenc-stadionban, de a drukkerek nyilván nem szívesen utaznak a nagy meccsekre, jobban szeretnének Debrecenben maradni. Erről Supka Attila is említést tett. "Szeretnénk egy jó debreceni stadiont" - nyilatkozott. Hogy mikor valósulhat meg a terv, azt még sejteni sem lehet.

Tanulságként megállapította, hogy ezen a két meccsen maximálisan és végzetesen kiütközött a két ország futballkultúrája közötti különbség. "A reakcióidőtől kezdve sorolhatnám az erőnléten keresztül a technikai képzetségig, a játék minden elemét. Mentségünkre szóljon, hogy a Manchester a világ bármelyik pontjáról igazolhat játékost, míg én a magyarok mellett két vagy jó esetben három ország futballistáira számíthatok" - értékelt. Az eredményt reálisnak tartotta, mégis kicsit túlzónak érezte.

A csoportkörbe a jutás a cél

Annak örült Supka Attila, hogy csak a hajrában "futottak át" csapatán az angolok, amikor a becsületgól érdekében kitámadtak. Azt azonban nem erősítette meg, hogy Dragan Vukmirnak kellett volna a pontrúgások előtt figyelni a két fejesgólt szerző argentin Gabriel Heinzére.

Supka szerint a játékuk alapján a nemzetközi középmezőnyben elhelyezkedő csapatok ellen van esélyük az UEFA-kupában is, és szeretné, ha nem verhetetlen ellenfelet kapnának a pénteki sorsoláskor. "A célunk - a bajnokság mellett - immár mindenképpen a legjobb negyvenbe, vagyis a csoportkörbe jutás" - összegzett.

Szóljon a himnusz

A szurkolók egyébként a meccs előtt és némileg váratlanul a meccs után is elénekelték a játékosoknak a himnuszt. 0-6-os vereség után alighanem ez még a világ egyetlen pontján sem fordult volna elő.