Pongrác
11 °C
27 °C

0-6 után is szólt a himnusz

2005.08.25. 11:38
A Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson dicsérte a Debrecent, és szerinte nem volt összesítésben hatgólos különbség a két csapat között a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A DVSC edzőjében, Supka Attilában a visszavágót látva nem volt csalódottság, azt azonban fájlalja, hogy nem sikerült gólt lőniük. Az UEFA-kupában kedvező sorsolásban reménykedik pénteken.
A Manchester United futballcsapatát közel húsz éve edző Sir Alex Ferguson miatt kicsit később kezdődött a Debrecen ellen 3-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-selejtező utáni sajtótájékoztató, de a szakvezető nem szándékosan várakoztatta meg az újságírókat, csupán átöltözött. A kispadon viselt tréningruháját öltönyre cserélte, jelezve, ő ad a formalitásokra is.

Nézegessen manchesteri és
debreceni futballistákat!

Neville egy hónapot hagy ki

Az angol újságírók általában a két sérült állapotát firtatták, és mint kiderült, a jobbhátvéd Gary Neville valószínűleg négy hetet kénytelen kihagyni ágyéksérülése miatt, Kieran Richardson állapotáról nem tudott semmit mondani.

A skót edző nem szólta le a Puskás Ferenc Stadion rettenetes állapotban lévő talaját, csak annyit jegyzett meg, hogy az esős, ázott gyepen sokkal könnyebben előfordulnak sérülések.

Ferguson megdicsérte a Debrecent

"Elégedett vagyok, jól játszottunk mindkét meccsen, de tudunk ennél jobban is, a védelmünk jobb lesz a folytatásban. A Debrecen jobb volt annál, amit az eredmény mutat" - ismerte el őszintén és udvariasan.

A debreceni tréner, Supka Attila az Indexnek bevallotta, hogy Splitben, a horvát bajnok megsemmisítése után ennél többre számított, amikor azt mondta: "szép eredményt szeretnénk elérni." Hozzátette, a visszavágó után nincs csalódottság benne, elégedett volt a csapata hozzáállásával, nincs szégyellnivalójuk.

Maximálisan kiütközött a különbség

"Meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk, a széleken támadásokat vezettünk, csak hát a befejezésnél nem volt szerencsénk, és elfogyott az erő is. Próbáltuk játszani a focit, a közönséget kiszolgálni, és bánt is, hogy nem tudtunk gól lőni. Pedig ha az elején értékesítjük lehetőségeinket biztosan másként alakul a meccs" - fogalmazott.

Akkor most hol székelünk?
A mindkét meccsen mindvégig sportszerűen szurkoló debreceni drukkerek az első félidőben egy félreérthetetlen transzparenst feszítettek ki: "Több ezer szék ajándékba, akkor most hol székelünk?" - szöveggel. Az utalás egyértelmű: a csapatot üzemeltető részvénytársaság ugyanis több ezer széket szereltetett fel a Puskás Ferenc-stadionban, de a drukkerek nyilván nem szívesen utaznak a nagy meccsekre, jobban szeretnének Debrecenben maradni. Erről Supka Attila is említést tett. "Szeretnénk egy jó debreceni stadiont" - nyilatkozott. Hogy mikor valósulhat meg a terv, azt még sejteni sem lehet.

Tanulságként megállapította, hogy ezen a két meccsen maximálisan és végzetesen kiütközött a két ország futballkultúrája közötti különbség. "A reakcióidőtől kezdve sorolhatnám az erőnléten keresztül a technikai képzetségig, a játék minden elemét. Mentségünkre szóljon, hogy a Manchester a világ bármelyik pontjáról igazolhat játékost, míg én a magyarok mellett két vagy jó esetben három ország futballistáira számíthatok" - értékelt. Az eredményt reálisnak tartotta, mégis kicsit túlzónak érezte.

A csoportkörbe a jutás a cél

Annak örült Supka Attila, hogy csak a hajrában "futottak át" csapatán az angolok, amikor a becsületgól érdekében kitámadtak. Azt azonban nem erősítette meg, hogy Dragan Vukmirnak kellett volna a pontrúgások előtt figyelni a két fejesgólt szerző argentin Gabriel Heinzére.

Supka szerint a játékuk alapján a nemzetközi középmezőnyben elhelyezkedő csapatok ellen van esélyük az UEFA-kupában is, és szeretné, ha nem verhetetlen ellenfelet kapnának a pénteki sorsoláskor. "A célunk - a bajnokság mellett - immár mindenképpen a legjobb negyvenbe, vagyis a csoportkörbe jutás" - összegzett.

Szóljon a himnusz

A szurkolók egyébként a meccs előtt és némileg váratlanul a meccs után is elénekelték a játékosoknak a himnuszt. 0-6-os vereség után alighanem ez még a világ egyetlen pontján sem fordult volna elő.