Géza
-12 °C
-4 °C

A bukiknál a svéd győzelem fizet a legrosszabbul

2005.09.06. 13:10
A magyar labdarúgó-válogatott létfontosságú vb-selejtezőt játszik szerdán Svédországgal. Az ösznépi bizakodás mellett a fogadóirodák szorzóit elnézve elmondható: nem a mieink a meccs esélyesei.
A Málta elleni egy félidőnyi jó játék és a magabiztos győzelem után nagy várakozás előzi meg a svédek elleni szerdai futballvilágbajnoki selejtezőt. Egy esetleges magyar siker ugyanis reményt adhatna, hogy a hátralévő találkozókon - a riválisok botlása mellett - kivívja a válogatott a 2006-os világbajnoki részvételt.

A bukiknál a svédek a nyerők

#alt#
A bolgárot 3-0-ra verték a hétvégén Ljungbergék
A játékosok és a szakvezetés bizakodik, reménykedik, ugyanakkor a svédek egy esetleges budapesti győzelmükkel bebiztosíthatják minimum a pótselejtezőt érő második helyüket. A világ legjelentősebb fogadóirodája, az angol William Hill, valamint a Sportingbet és a Betandwin a skandináv együttest tartja esélyesebbnek.

A William Hillnél a magyar győzelem 3,75-szörös pénzt hozhat, míg a svédek diadala 1,8-as szorzóval szerepel. A mieink csoportját vezető horvátoknak megfelelő budapesti döntetlen 3,3-szoros nyereményt hozhat.

A 0-1 a legvalószínűbb eredmény

Az angol irodánál a számszerű végeredményre is lehet fogadni, és véleményük szerint Ljunbergék 1-0-s győzelme a legvalószínűbb (hatszoros nyeremény), de nem sokkal van tőle elmaradva a 2-0-s svéd siker sem (6,5-szörös szorzóval). Az 1-0-s magyar győzelem nyolcszoros, míg az 1-2-es skandináv diadal 8,5-szeres pénzt hozhat.

A svédek erejét jól jelzi, hogy a fogadóiroda szerint a 2006-os végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül a tizenegyedik helyen állnak. Ha valaki most fogadna arra, hogy jövő nyáron a svédek nyernek a döntőben, úgy a pénze harmincnégyszeresét nyerheti. Ennek fényében furcsa, hogy a selejtezőcsoport megnyerésére jelenleg a horvátoknak nagyobb esélyt adnak. (Horvát csoportgyőzelem 1,72-öt, a svéd pedig kétszeres pénzt ér.)

A Betandwinnél még esélyesebbek a svédek

A Betandwin jóval nagyobb esélyt ad a svédeknek, hiszen a magyar győzelem 4,6-os míg a svéd 1,7-es szorzóval szerepel, a döntetlen pedig 3,25-öt hozhat a konyhára. Véleményük szerint az első negyedórában megszületik a találkozó első gólja is, hiszen a negyedórákra lebontott meccsen erre adják a legkisebb szorzót.

A gólarányt illetően a Betandwin szerint is a 0-1 a legvalószínűbb, amely ötszörös nyereménnyel kecsegtet, majd ezt követi az 1-2 és a 0-2, egyaránt hatszoros pénzzel. A 0-0 hét és félszeres, az 1-0-ás magyar győzelem nyolcszoros pénzt hozhat. A legjobban azok járhatnak, akik a 4-4-re fogadnak, ez esetben befizetett pénzük 101-szeresét nyerhetik vissza.

Van ahol az 1-1 is kis pénzt hoz

A Sportingbetnél Geráék sikere esetén ötszörös pénzt lehet nyerni, míg Ibrahimovicsék győzelme 1,72-szeres összeget fizet. A döntetlen a William Hillhez hasonlóan itt is 3,3-at ér. "Természetesen" itt is a 0-1 fizet a legrosszabbul, (hatszoros pénz), ellenben egyből utána az 1-1 következik (6,5), míg a 0-0 és a 2-0-s svéd siker hétszeresét hozhatja a befektetett pénznek. Itt a legjobban a 3-3-as döntetlen és a svédek 5-0-ás és 5-1-es sikere fizet, egyaránt 81-szeres szorzóval.