Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Videójáték közben sérült meg Nesta?

2005.10.12. 23:40
Az olasz sajtó arra gyanakszik, videójátékozás miatt szenvedett kézsérülést a válogatott védője, Alessandro Nesta. A játékos ezt tagadja, ám ő sem tudja megmondani, miért kell szalagszakadással műteni.
"Meglepett, hogy a kézsérülésemet a videójátékok iránti szenvedélyemmel hozták összefüggésbe" - idézte az AC Milan honlapja Alessandro Nestát kedden, miután kiderült, a védő kezét műteni kell.

Nem esett rá, nem ütközött

A klub játékosa a szombati, válogatottbeli szereplése után fájlalta az egyik ujját, amit megvizsgáltak, és ínszalag-szakadás miatt szerdán meg is operálnak. Nesta egy hónapig nem futballozhat emiatt.

Olasz lapok furcsállták a kézsérülést, ugyanis a pályán nem esett el, és nem is ütközött ellenféllel. Az újságok komolyan arra gyanakszanak, a sztárfutballistának a tévé előtt esett baja.

Nesta valóban rajongó

#alt#
Alessandro Nesta (jobbra)
(fotó: epa)
Nesta elismeri, szeret "pléjsztésönözni", de "nem megszállott", csak "szórakozásból nyomogatja a gombokat".

A Milan tisztázni akarta az ügyet, ezért hivatalos oldalán a legapróbb részletekig ismertette a nem mindennapi sérülés történetét.

A Milan kimerítően tájékoztat

"A szeptember 28-i, Schalke-Milan Bajnokok Ligája-mérkőzés után fájlalta a bal kezét - írja a weblap. - Két nappal később megvizsgálták a karját, de semmilyen elváltozást nem találtak, igaz a kézfején volt egy enyhébb vérömleny. Nesta szerepelt az október 2-i Milan-Reggina találkozón, majd 3-án elutazott a válogatott edzőtáborába. Az orvosi stábnak jelezte, még mindig fáj a keze, majd október 7-én, négy napi edzés után már nem tudta mozgatni a mutatóujját, ezért Palermóban ismét kivizsgálták. A röntgenfelvételek részleges szakadást mutattak ki az ujjánál, ennek ellenére játszott a Szlovénia elleni, 8-i vb-selejtezőn, majd másnap visszatért Milánóba. Hétfőn aztán egy varesei specialista is megnézte, és teljes ínszalagszakadást állapított meg, amit műteni kell."

"Fizessenek a válogatottbeli sérülésekért"

Bő egy hete Fabio Capello, a rivális Juventus edzője azzal az ötlettel állt elő, hogy az olasz futballszövetség fizessen kártérítést, ha a nemzeti csapatban sérül meg valaki. Valószínűleg ezért adott a Milan szokatlanul részletes tájékoztatást Nesta problémájáról, remélve, nyomást gyakorolhat a szervezetre.

Volt már hasonló sérült

Előfordulhat persze az is, hogy csak a sérülés valódi, és igen kínos okáról akarták elterelni a figyelmet.

Korábban az angol Rio Ferdinand járt hasonlóan: tévézés közben elaludt a foteljában, és amikor felébredt, olyan szerencsétlenül mozdult, hogy meghúzódott a combizma. Szűk két hetet kellett kihagynia.