Szilárda
0 °C
6 °C

Mourinho: A legrosszabb meccsem a Chelsea-vel

2005.11.02. 10:48
Nem ismert rá a Chelsea-re a gárda Betis elleni BL-meccsének első félidejében José Mourinho vezetőedző. A tréner szerint 15 hónap alatt ez volt a legrosszabb estéje a csapattal, ám még mindig bízik benne, hogy megnyerik a G-csoportot. A PSV a Milant győzte le, Guus Hiddink tréner tinédzsereivel.
Két európai szupercsapat is meglepő vereségbe szaladt bele a keddi Bajnokok Ligája meccseken. Az idényben eddig veretlen Chelsea a Betis Sevillától, a Milan a PSV-től kapott ki 1-0-ra, idegenben.

"Egyszerűen lazítottak"

"Szörnyen rosszul kezdtünk, el sem akartam hinni, hogy az én csapatomat látom. A legrosszabb meccsünk volt, mióta a Chelsea-nél vagyok" - idézte az angolok edzőjét, José Mourinhót a klub hivatalos honlapja.

A portugál tréner mérges volt, mert győzni ment Spanyolországba, ráadásul a három pont továbbjutást jelentett volna. Ezzel szemben a Betis, amit két hete Londonban 4-0-ra vertek, egy pontra feljött rájuk a G csoportban.

"Talán a 4-0-ás otthoni meccsünk után néhány játékosom azt gondolta, már az egyenes kieséses szakaszban vagyunk, és vezetünk négy góllal. Egyszerűen lazítottak. Ez elfogadhatatlan, a Betis megérdemelten győzött" - dicsérte az ellenfelet Mourinho.

Nem csökkent az önbizalom

Az aprólékos felkészülési módszeréről ismert tréner ezúttal is a kommunikációt javasolta a problémamegoldásra: "Egy ilyen meccs után le kell ülnöm a játékosokkal beszélgetni. Minél többet beszélnek, annál kívácsibb leszek".

Természetesen önbizalma nem csökkent, kijelentette ugyanis, "a Chelsea nyeri a csoportot". A Liverpool ugyan három ponttal előttük van, de még játszik a Betisszel, és Mourinho szerint "ott veszíthet pontokat".

A Milannak vigyáznia kell

Nagyobb a problémája a Milant edző Carlo Ancelottinak, mert keddi vereségükkel nagy tétje lett a következő, Fenerbahce elleni meccsüknek. A Milan csak harmadik a csoportjában, ugyan annyi pontja van, mint a második Schalkénak, ám csak eggyel több, mint a negyedik Fenernek.

Az edző a szombati, Juventus elleni győzelmükkel magyarázta a kudarcot: "Nem lepett meg a PSV játéka, gondoltam, hogy erősek lesznek. Mi nem voltunk jók, nagyon akartunk ugyan, de sokat hibáztunk, és sok labdát eladtunk. Talán azért, mert szombaton kemény meccset játszottunk".

Mindenki dicsért Hiddink

A másik oldalon Guus Hiddink boldog volt, amiatt is, hogy visszavágott a Milannak, amely néhány hónapja egy idegenben lőtt góllal verte ki együttesét a BL-ből, és fosztotta meg a döntőtől.

"Nagy nap a holland futballnak, az egész csapatot megdicsérem - nyilatkozta Hiddink a goal.com-nak. - Remekül védekeztünk, de támadásban sem voltunk rosszak, sok helyzetet kialakítottunk".

Aisatti remekül megoldotta

A szakember sikerének értékét növeli, hogy a PSV-ben két tinédzser is játszott. A 19 éves Afellayról senki nem beszélt, a 17 éves, 1988-as születésű Ismael Aisatti volt az este sztárja: kezdett, és végig is játszotta a meccset.

"Asiatti tökéletesen teljesített, bíztam benne nagyon. Tudtam, hogy nem lesz gondja, ráadásul nagyon jót tesz a fejlődésének, hogy a BL-ben játszhat" - indokolta húzását Hiddink.