Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Sarlóval öltek meg egy brazil szurkolót

2005.11.07. 16:04
Két brazil futballcsapat, a Botafogo és a Flamengo szurkolói egy lerobbant busz mellett csaptak össze. A "végeredmény" egy sarlóval lemészárolt halott, egy súlyos sebesült, száz letartóztatott.
Egy Botafogo-szurkolót megöltek, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek a Flamengo szélsőséges hívei a két élvonalbeli brazil futballcsapat rangadóját követő, százötven embert mozgósító összecsapásokban.

Egy lerobbant busz volt a "hibás"

Az egyformán Rio de Janeiró-i illetőségű két gárda drukkereinek utcai csatája vasárnap este bontakozott ki annak nyomán, hogy a már hazafelé tartó nézőszállító bérbuszok egyike lerobbant. A Botafogo híveit utaztató jármű egy szűk útszakasznál lett defektes, s az emiatt kialakult hatalmas dugó kínálta váratlan alkalmat megragadva a Flamengo ultrái rátámadtak az ellentábor veszteglésre kényszerült képviselőire. A tömegverekedésben egy 22 éves fiatalemberen sarlóval ejtettek halálos sebeket, egy ugyanilyen eszközzel összevagdalt 24 éves társa súlyos állapotban került kórházba.

Száz dühöngőt vettek őrizetbe

A 3-1-es Flamengo-győzelemmel zárult mérkőzést eredendően Rióban rendezték volna, ám azt végül is a Maracana Stadion felújítása miatt semleges színhelyre, a városon kívülre, Volta Redondába vitték át.

A halálesettel járó összecsapás résztvevői közül a brazil rendőrség mintegy százat vett őrizetbe, köztük 25 fiatalkorút. Két hete két másik élvonalbeli labdarúgóklub, a Corinthians és a Palmeiras szurkolói között zajlottak véres harcok Sao Paulóban, a tragikus mérleg ott három halott volt.