Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Menesztették a Ferencváros edzőjét

2005.11.07. 18:51
A REAC elleni hétvégi vereség után úgy határozott a Ferencváros igazgatósága, hogy mindenképpen változásokra van szükség a bajnokságban mindössze a tizenegyedik helyet elfoglaló futballcsapat irányításában. László Csaba hivatalosan még nem értesült a hírről, Nyilasi Tibort viszont a klubház környékén látták.
Rendkívüli ülést tartott hétfőn az FTC Rt. igazgatósága. A testület értékelte a labdarúgócsapat eddigi szereplését és úgy döntött, hogy a szakmai stábban változtatásokra van szükség.

Egyeztetnek a szerződés felbontásáról

Horváth K. József, a klub sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: mivel a szakembernek élő szerződése van, napokon belül elkezdődnek vele az egyeztetések a megállapodás felbontásának feltételeiről.

"Nekem még senki sem szólt, az igazgatóság döntéséről sem értesültem hivatalosan" - jelentette ki a távirati iroda érdeklődésére László Csaba.

Újságíróktól már hallott menesztéséről az edző

"Újságíróktól már hallottam, hogy nem számítanak rám az Üllői úton, de azt tartanám tisztességesnek, ha az illetékesek engem is beavatnának az elképzeléseikbe. Amíg nekem nem szól senki, addig az FTC edzőjének tartom magam és ugyanúgy vezetem az edzéseket, mint eddig" - mondta.

A zöld-fehérek tizenegy forduló után két győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel a tizenkettedik helyen állnak a Borsodi Ligában. Szombaton az újonc REAC nyert 2-0-ra az Üllői úton, a rákospalotaiaknak ez volt az első idegenbeli győzelmük.

Matthäus mellől a nyáron kellett mennie

László menesztése már korábban is felmerült, de szeptember elején az erdélyi szakember a helyén maradhatott, és nyilvánvaló látszatintézkedésként egy háromfős szakmai tanácsadói testületet hívtak létre, amelyikkel a szakembernek egyeztetnie kell. A testületnek az egyesület korábbi tagjai közül Albert Flórián, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos lett a tagja.

Felnőtt csapattal még sohasem foglalkozó, a mönchengladbachi utánpótlással foglalkozó Lászlót a 2004-es szezon előtt nevezték ki a Ferencváros edzőjének, akkor még a válogatott pályaedzője is volt, Lothar Matthäus mellett. Azt a posztot alighanem azért kellett feladnia, mert a májusi kupadöntőben állítólag arra biztatta játékosait, hogy törjék el a soproni játékosok lábait.

Pintér Attila neve is felmerült már

Egyelőre nem tudni, ki foglalhatja el László helyét, nem kizárt, hogy Pintér Attila újra képbe kerülhet, hiszen vele bajnokságot nyert a csapat, de a stílusa miatt élénken támadták a csapat tagjai. A hírek szerint Nyilasi Tibort is a klubház környékén látták, korábban pedig az merült fel, hogy Szepessy László veszi át a csapat irányítását. Ugyanakkor Furulyás János klubelnök az este folyamán Verebes Józeffel tárgyalt. A klubnál azonban csak az őszi szezon végéik keresnek edzőt, bízva abban, hogy addigra sikerül befektetőt és többségi tulajdonost találni, aki minden bizonnyal saját emberét szeretnép az edzői poszton.

A bajnokságban most két hét szünet lesz, hiszen az utánpótlás-válogatott péntek este az olaszok ellen pótselejtezőt játszik, a felnőtt csapat pedig a jövő szerdán Athénban lép pályára, így kedvező az alkalom a váltásra.