Klaudia
-3 °C
3 °C

Másodedző lett Sopronban az olasz futballklasszis

2006.02.07. 10:47
Jelentős változásokra szánta el magát a téli szezon közepén Vízer Máriusz, az élvonalban gyengélkedő Sopron labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. Vezetőedzőnek jelölte ki az eddig sportigazgatói tisztet betöltő Nagy Tamást, míg segítőjének a klub olasz légiósát, az 1994-ben világbajnoki ezüstérmet szerző, 39 éves Signorit tette meg. Az eddigi vezetőedzőnek, Selymes Tibornak felajánlotta a sportigazgatói tisztet.

Selymes Tibor helyett az eddigi sportigazgató Nagy Tamás irányítja vezetőedzőként az FC Sopron labdarúgócsapatát. Munkáját a jövőben Giuseppe Signori segíti.

A stratégiai érdekek döntöttek

#alt#
Signori játékos-edző lesz a jövőben (fotó: Joó Gábor)

"Az elmúlt napokban a szakmai stáb bevonásával folyamatosan analizáltuk csapatunk eddigi felkészülését és szereplését. Mivel jómagam maximalista vagyok, ezért mindig a klub stratégiai érdekének rendelem alá döntéseimet. Úgy gondolom, hogy a klubban betöltött szakmai posztok megcserélésével eredményesebbek lehetünk, ezért a tavaszi szezonban eddigi sportigazgatónk, Nagy Tamás pro-licences szakember felel a felnőtt csapat irányításáért, míg másodedzőként Beppe Signori kap megbízatást. Az edzői stáb további tagjai változatlanok: Mario Innauráto erőnléti edzőként, Gendúr László pedig kapusedzőként tevékenykedik" - áll Vízer Máriusz, a klub többségi tulajdonosának közleményében.

Vízer elismerve és megköszönve Selymes eddigi teljesítményét, felkínálta neki a sportigazgatói állást, remélve, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően munkájával hasznosabban tudja elősegíteni a klub sikeres szereplését"

Selymes fél évet sem volt vezetőedző

A korábbi pécsi vezetőedző, Nagy Tamás 2005. október 12-e óta töltötte be a sportigazgatói tisztet, és szerződése értelmében nem ült le a kispadra.

A 36 esztendős Selymes, a kilencvenes évek román "aranygenerációjának" magyar nemzetiségű labdarúgója, 2005 elején fejezte be játékospályafutását, s 2005. szeptember 25-e óta volt az FC Sopron vezetőedzője, Csank Jánost váltotta a kispadon.

Beppe másodedző lett

Az olasz válogatottal 1994-ben világbajnoki ezüstérmes, 39 éves Signori tavaly október 20-án írt alá a soproni alakulathoz, mint játékos, s a 2005/06-os idény őszi szezonjában kétszer volt eredményes.

A téli átigazolási időszakban jelentősen megerősödött és jelenleg Olaszországban edzőtáborozó csapat a 12. helyen áll a bajnokságban, 15 mérkőzésen szerzett 16 ponttal.