Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Meglepetések nélküli foci-vb-közvetítés az RTL Klubtól

2006.04.25. 13:29
A már megszokott riporterek - és Hajdú B. István - valamint a már megszokott szakkomentátorok közvetítik a nyári labdarúgó-vb-t az RTL Klubon. Negyvenhét meccset Budapestről, a többit a helyszínről adják és ígérik a Forma1-es közvetítésekkel se lesz gond.

"A világbajnokság idején a csatornánál minden a fociról szól majd" - mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azon a keddi sajtótájékoztatón, melyen a csatorna ismertette részletes programját a nyári labdarúgó-vb kapcsán. A pontos közvetítési rend csak hosszas tanakodás után alakult ki.

Magazinműsor, riportok, új díszlet

A június 9-én kezdődő németországi vb 64 mérkőzését Magyarországon az RTL Klub és a Sport Klub közösen közvetíti. Az RTL Klub a torna összecsapásaiból 54-et, míg a Sport Klub 18-at sugároz élő adásban, azaz lesznek átfedések.

Utóbbin egyébként az összes találkozót meg lehet majd nézni, igaz legtöbbjét felvételről. A játéknapok után a két csatorna körülbelül félórás összefoglalót ad a nap legérdekesebb eseményeiről.

"Az elmúlt években nagy teret kapott nálunk a sport. A világbajnokság alatt szeretnénk maximálisan kiszolgálni a nézőket, ezért számos minőségi magazinműsort és felvezető beszélgetéseket láthatnak majd a szurkolók" - árulta el Héder Barna, az RTL Klub sportosztályának vezetője. A vb-re külön díszlettel is készül a csatorna.

A megszokott emberek

A vb mérkőzéseit négy riporter közvetíti majd, valamennyijüknek ez lesz az első világbajnoksága. Az RTL Klubon a BL-ben "erősödő" Hajdú B. István és a magyar bajnokikat is maximális átéléssel kommentáló Léderer Ákos, a Sport Klubon pedig Világi Péter és Hethéssy Zoltán közvetít majd, Urbán Flórián és Kovács Kálmán szakkommentálása mellett.

A budapesti stúdióban Héder Barna, Gyulai Balázs és Kovács Kokó István lesz majd, mellettük Bozsik Péter szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan, Verebes József és Nagy László osztja meg véleményét a nézőkkel.

Hajdú B. kezdi és fejezi be

A nyitótalálkozót a helyszínről közvetíti Hajdú B., míg a többi csoportmeccset Budapestről tudósítják. A helyszínre csak ezután - a nyolcaddöntők kezdetére - utazik ki a Hajdú B., Urbán és a Léderer, Kovács páros. A döntőt előreláthatólag Hajdú B. István közvetíti.

A világbajnokság ideje alatt természetesen nem szenved majd csorbát a Forma-1 sem, habár egyes futamok időpontja ugyan ütközik a vb-találkozókkal, de ezt a gondot megpróbálják kiküszöbölni.

Az angol-magyarral kezdenek

Az RTL május 30-án kezdi meg a világbajnoki "felkészülést", amikor magyar idő szerint este kilenctől élőben sugározza az Anglia-Magyarország barátságos mérkőzést.