Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Matthäus argentin-angol döntőt vár a vb-n

2006.05.16. 15:29
Az volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus úgy véli, az angol és az argentin válogatott jut be a nyári labdarúgó-világbajnokság döntőjébe. Véleménye szerint a braziloknál a kimaradók majd bomlasztják a csapategységet, míg a németek még a legjobb nyolcig sem jutnak.

A jelenleg állás nélküli, ám a vb-n szakkomentárként közreműködő Lothar Matthäus, szerint Argentína nyeri a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságot.

Az argentinok egységesek, a brazilok nem

#alt#
Matthäus az argentinokra tippel (fotó: AFP)

"Az argentinoknak kiválóan képzett játékosaik vannak, nagyon erős a cseresoruk és hihetetlenül egységesek, ami egy világbajnokságon nagyon fontos" - mondta a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Matthäus véleménye szerint ugyanakkor a brazilok nem védik meg címüket. "A kedvenc futballistám Ronaldinho, a brazilok játékát is nagyon szeretem, mindemellett szerintem nem védik meg címüket, mert akik nem kapnak játéklehetőséget, megsértődnek és az általuk gerjesztett rossz hangulat negatívan befolyásolja majd a többiek teljesítményét is."

Ez a megnyilvánulás már csak azért is furcsa Matthäustól, hiszen játékosként éppen ő volt az, aki fogadott arra, hogy csapattársa, Jürgen Klinsmann nem lő egy szezonban tizenöt gólt.

"A németek a nyolcba se jutnak"

Ugyanakkor hazája válogatottjáról nincs túl jó véleménnyel, hiszen szerinte ha a nyolc közé jutásért összekerülnek a svédekkel vagy az angolokkal, nincs esélyük a továbbjutásra. "Tudomásul kell venni, hogy a német válogatott nincs ott a világ tíz legjobb csapata között. Óriási csoda lenne, ha bejutnánk a döntőbe" - mondta a német szakember, aki szerint argentin-angol döntőt rendeznek július 9-én Berlinben.