Benedek
-5 °C
5 °C

Bozsiknál nem nyűg a válogatottság

2006.05.17. 16:29
Két zárt kapus edzőmeccset már nyert a magyar labdarúgó-válogatott a Boszik Péter, Détári Lajos kettős irányításával, és még májusban két barátságos meccset játszik. Az első keretösszehívás után a kapitány elégedett volt, és örömtelinek tartotta, hogy nem voltak lehajtott fejű, kedvetlen, a válogatottságot nyűgnek érző játékosai.

Tavaszi kinevezése óta először hívta össze a magyar labdarúgó-válogatott keretét Bozsik Péter, és háromnapos dunavarsányi edzőtáborozás illetve a két zártkapus edzőmeccs után elégedetten osztotta meg tapasztalatait. A Honvédot és a Tatabányát is 1-0-ra győzte le a magyar csapat.

Az összhang megteremtése a csapatrészek között

A ZTE-vel bajnoki címet szerző Bozsik kiemelte, hogy a stabil védekezés alapjait igyekeztek megteremteni a három nap alatt, és ebből felépíteni egy gyors támadójátékot. "Nem volt sok időnk, de remélhetőleg sikerült megtalálni a ritmust, és megteremteni a csapatrészek közötti összhangot" - mondta a szakvezető.

Elismerte, a keret összetétele biztosan meg fog változni még néhány helyen, de a vázat már kijelölte. Utalt arra is, hogy a soron következő két találkozón, előbb Új-Zéland és Anglia ellen sem ugyanabban a felállásban játszik majd a nemzeti csapat. "Nagyon készülnek már a fiúk, és természetesen nyerni megyünk Manchesterbe, aztán majd meglátjuk, mi lesz" - tette hozzá.

Nem voltak kedvetlen játékosok

Az Indexnek azt is elárulta: tanulságot még nem tud levonni a három nap után, a legfontosabb tapasztalata viszont az volt, hogy a választottjai nem érezték kötelező nyűgnek a válogatottságot.

"Őszintén bevallom, számítottam egy-két lehajtott fejű, kedvetlen játékosra, hogy nem nagy lelkesedéssel fogják végrehajtani a gyakorlatokat, ehelyett csillogó szemű játékosokat láttam, akik nagy tettvággyal, jó kedélyűen, ambíciózusan edzettek" - állította, nem tagadva, hogy többé-kevésbé ennyit várt a meghívottaktól, és egyik irányban sem lógott ki senki.