Asztal alatt fekvő focistafeleségek

2006.06.20. 14:36
A focistafeleségek legalja az angol, állítják egybehangzóan a világbajnokság szervezői. A naphosszat vásárolgató, esténként pedig a mattrészegségig partizó csajok ugyan elég ártalmatlanok, az angol közvélemény most azt találgatja, hogy milyen hatással lehet ez a válogatott teljesítményére.

A luxushotelekben naphosszat izzadó futballistafeleségeknek nincs könnyű dolguk a 2006-os világbajnokság alatt. Férjeikkel nem találkoznak, kénytelenek hetente több meccsen is megmutatkozni, közben pedig olyan izgalmas helyeken szállásolták el őket, mint a svábföldi Allgäu (togóiak), a hegyekkel körülvett Taunus (brazilok) vagy a német burzsoázia fellegvára, Baden-Baden (angolok).

Míg a többi válogatotthoz tartozó barátnők és feleségek beletörődtek sorsukba, napközben nagyrészt telefonálgatnak, esténként pedig meccsekre járnak, addig az angolok azt csinálják, amit a legjobban tudnak: vásárolnak és hajnalig isznak, nem törődve azzal, hogy a németeknek ez tetszik, vagy nem.


Klikk a képre!

A német Bild Zeitung beszámolója szerint a napokban Kölnbe érkező angol focistafeleségekre már jó előre felkészültek a luxusbutikok. Megduplázódott a Gucci- és Prada-táskák száma a kirakatokban, és rekeszszámra várnak a behűtött Moët-pezsgők az előkelőbb éttermekben, hátha éppen oda csődülnek be az angol focistafeleségek (angolul: wives and girlfirends, azaz 'WAG'). A Rajna mentén fekvő város a baden-badeni eseten felbuzdulva izzította be a készleteket, ott ugyanis a Garibaldi nevű éttermében 650 euró értékben fogyott pezsgő, sör, vodka és szivar, amikor Wayne Rooney menyasszonya, a tenyeres-talpas Coleen McLoughlin vállalta a főszervezőséget.

A főgonosz: Wayne Rooney menyasszonya

A húszéves lány akkor vonta először magára a figyelmet, amikor a 2004-es EB-n nemzetközileg is ismertté vált a Manchester United csatára. Az angol bulvársajtó akkor rávetette magát a Burnleyből származó, nyolc általánossal rendelkező Coleen McLoughlinra, aki egyből Victoria Beckham nyomdokaiba szeretett volna lépni, inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Mostanra sikeresen kivedlett a vidéki bunkó szerepéből, többször jelent meg férfimagazinok címlapján és még a brit Vogue is készített róla fotósorozatot.

Bár őt kiáltották ki főkolomposnak, nem Coleen McLoughlin az egyetlen, aki a vébét egyfajta pezsgő- és vásárlásorgiaként éli meg. A Rooney barátnője által rendezett bevásárlási túrák és bulik rendszeres résztvevője Steven Gerrard és Theo Walcott barátnője is, emellett pedig Frank Lampard csaja, Elen Rives, és Peter Crouch menyasszonya, Abigail Clancy. A beszámolók szerint a több száz euróba kerülő, teljesen ártalmatlan, asztalon táncolós esték elengedhetetlen része a legendás Queen-szám, a We are The Champions hangos ordítása, az ömlengő I love you-k hárompercenkénti elhadarása, és a hajnali három magasságában bekövetkező végső kidőlés.

Victoria Beckham, a Szűz Mária

Az egyetlen, aki soha nem vesz részt ezeken a megmozdulásokon, az pont az, akire mindannyian annyira szeretnének hasonlítani: Victoria Beckham. A háromgyermekes egykori Spice Girl minden lehetőséget kihasznál, hogy férjével legyen, napközben testőrei kíséretében vásárol, a többiektől elzártan ebédel, nagyrészt pedig két fiával, Romeóval és Brooklyn-nal tölti az időt.


Nézze meg képeinket!

Míg a németek egyre csak gúnyolódnak az angolok piás csajain, a svéd focistafeleségek mindenáron hasonlítani szeretnének hozzájuk. Angliában viszont sokan azt szeretnék, ha a futballszövetség nem finanszírozná a feleségek jelenlétét, reménykedve abban, hogy a horribilis árú belépők könnyen elveszi a nők kedvét a további vakációtól. Arra viszont még nem sikerült rájönni, hogy mi az összefüggés a nem túl meggyőzően szereplő angol válogatott eddigi teljesítménye és barátnőik sokak által kritizált viselkedése között, hacsak nem az angolok megveszekedett hite abban, hogy 1966 után megint nekik jár a világbajnoksági cím.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön