Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Materazzi tagadja az anyázást, a FIFA nyomoz

2006.07.11. 12:28
Egy angol tévécsatorna úgy tudja, a francia Zinedine Zidane kórházban lévő anyja sértegetése után fejelte le a vb-döntőn Marco Materazzit. Az olasz védő ezt tagadja, de ő már beszélt arról, mi történt a második hosszabbítás ötödik percében, míg a francia aranylabdás ügynöke ígéri, hamarosan a vétkes is megszólal. A FIFA vizsgálatot indított, hogy kiderítse, mi hangzott el a fejelés előtt.

Várhatóan még napokig folynak majd a találgatások, mit mondhatott Marco Materazzi a francia Zinedine Zidane-nak a vb-döntőn, amitől az úgy kiborult, hogy egy kitámasztás után határozottan, nagy erővel mellbe fejelje az olasz védőt.

Malika asszony kórházba került

Már eddig is sok találgatás merült fel, köztük, hogy a húgát lekurvázta, de a német Bild egy angol tévécsatornára hivatkozva azt állította, az anyját szidalmazta.


Kattintás!

Ettől talán még nem akadt volna ki, de Malika asszonyt a vasárnapi döntő előtti reggelen súlyos panaszokkal kórházba szállították. Arról egyik újság sem írt még, hogy most is kezelés alatt áll-e, vagy már hazamehetett.

Zidane hamarosan elmondja a verzióját

A harmincnégy éves Zidane ügynöke, Alain Migliaccio úgy nyilatkozott, hogy neki elmondta, min borult ki, és hamarosan a nyilvánosság elé áll és ismerteti, mi történt a második hosszabbítás ötödik percében.

Az ügynök is hangoztatta, hogy az elejétől fogva inzultálta őt. "Zinedine nagyon csalódott, mert nem így akarta befejezni a pályafutását" - tette hozzá. A játékos ennek ellenére megkapta a FIFA aranylabdáját, ami a torna legjobb játékosának járt.

A mezcserénél odaadta volna a trikóját

Materazzi szűkszavúan már beszélt a szóváltásról, és annyit mondott: "egy mezrángatásom után azt vetette felém, ha nagyon kell a trikója, akkor a mezcserénél megkaphatom."

A kétgólos védő tagadta, hogy terroristának nevezte volna, egyben kifejtette, nem is annyira művelt, hogy tudná, miként néz ki egy arab terrorista. Azt is cáfolta, hogy az anyját vagy a nővérét sértegette volna, de magát a sértést elismerte, igaz azt köznapinak nevezte. Az anya nála szent dolog, mert sajátját tizennégy éves korában elveszítette.

Materazzi szavainak teljes ellenkezőjét állítja a BBC rádióállomás, amelyik Jessica Rees jeltolmácsot kérdezte, aki szerint az "egy terrorista kurva fia vagy" mondat hangzott el. A BBC's Ten O'Clock News pedig azt bizonyította be, hogy a "legyen csúnya a halálod és az egész családodé, baszd meg magad" kiáltással zárta a párbeszédet a védő.

Zidane apja, Smail a Paris Matchnak csak annyit mondott, hogy vannak ennél fontosabb dolgok az életben, nézzük csak meg mi folyik Irakban.

A FIFA-t (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) ellenben egyre inkább érdekli, mi lehet az, amitől ennyire bepörgött Zidane. A BBC szerint felmerülhet, hogy az aranylabdás rasszista beszólásra indult be, és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, hogy kiderítse az olasz és a francia játékos pontos szavait.

"A FIFA fegyelmi eljárásban próbálja meg a legrészletesebben feltárni az incidens előzményeit" - adott ki sajtóközleményt kedden a szervezet.

Ha kiderülne, hogy Materazzi ellenfele arab származására tett megjegyzést, biztosan hosszabb időre eltiltanák, a FIFA ugyanis a rasszizmus elleni harcot jelölte a vb egyik fő irányvonalának.

Megbocsátó franciák
A franciák több mint ötven százaléka megbocsát Zinedine Zidane-nak, amiért a vasárnapi világbajnoki döntőben mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok labdarúgóját - derült ki CSA közvélemény-kutató cég telefonos felméréséből.

A megkérdezettek 61 százaléka továbbra is példaképként néz fel az 1998-as finálé hősére, ugyanakkor méltatlannak tartja, hogy így kellett befejeznie pályafutását.

A felmérésen 78 százalék egyetértett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésével, vagyis hogy a játékmester volt a németországi torna legjobb játékosa.

A franciák több mint 60 százaléka az elveszített döntő ellenére elégedett a csapat teljesítményével, ez azért is nagy dolog, mert a torna előtt 32 százalék úgy érezte, hogy a gárda már a csoportkör után búcsúzik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!