Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Materazzi tagadja az anyázást, a FIFA nyomoz

2006.07.11. 12:28
Egy angol tévécsatorna úgy tudja, a francia Zinedine Zidane kórházban lévő anyja sértegetése után fejelte le a vb-döntőn Marco Materazzit. Az olasz védő ezt tagadja, de ő már beszélt arról, mi történt a második hosszabbítás ötödik percében, míg a francia aranylabdás ügynöke ígéri, hamarosan a vétkes is megszólal. A FIFA vizsgálatot indított, hogy kiderítse, mi hangzott el a fejelés előtt.

Várhatóan még napokig folynak majd a találgatások, mit mondhatott Marco Materazzi a francia Zinedine Zidane-nak a vb-döntőn, amitől az úgy kiborult, hogy egy kitámasztás után határozottan, nagy erővel mellbe fejelje az olasz védőt.

Malika asszony kórházba került

Már eddig is sok találgatás merült fel, köztük, hogy a húgát lekurvázta, de a német Bild egy angol tévécsatornára hivatkozva azt állította, az anyját szidalmazta.


Kattintás!

Ettől talán még nem akadt volna ki, de Malika asszonyt a vasárnapi döntő előtti reggelen súlyos panaszokkal kórházba szállították. Arról egyik újság sem írt még, hogy most is kezelés alatt áll-e, vagy már hazamehetett.

Zidane hamarosan elmondja a verzióját

A harmincnégy éves Zidane ügynöke, Alain Migliaccio úgy nyilatkozott, hogy neki elmondta, min borult ki, és hamarosan a nyilvánosság elé áll és ismerteti, mi történt a második hosszabbítás ötödik percében.

Az ügynök is hangoztatta, hogy az elejétől fogva inzultálta őt. "Zinedine nagyon csalódott, mert nem így akarta befejezni a pályafutását" - tette hozzá. A játékos ennek ellenére megkapta a FIFA aranylabdáját, ami a torna legjobb játékosának járt.

A mezcserénél odaadta volna a trikóját

Materazzi szűkszavúan már beszélt a szóváltásról, és annyit mondott: "egy mezrángatásom után azt vetette felém, ha nagyon kell a trikója, akkor a mezcserénél megkaphatom."

A kétgólos védő tagadta, hogy terroristának nevezte volna, egyben kifejtette, nem is annyira művelt, hogy tudná, miként néz ki egy arab terrorista. Azt is cáfolta, hogy az anyját vagy a nővérét sértegette volna, de magát a sértést elismerte, igaz azt köznapinak nevezte. Az anya nála szent dolog, mert sajátját tizennégy éves korában elveszítette.

Materazzi szavainak teljes ellenkezőjét állítja a BBC rádióállomás, amelyik Jessica Rees jeltolmácsot kérdezte, aki szerint az "egy terrorista kurva fia vagy" mondat hangzott el. A BBC's Ten O'Clock News pedig azt bizonyította be, hogy a "legyen csúnya a halálod és az egész családodé, baszd meg magad" kiáltással zárta a párbeszédet a védő.

Zidane apja, Smail a Paris Matchnak csak annyit mondott, hogy vannak ennél fontosabb dolgok az életben, nézzük csak meg mi folyik Irakban.

A FIFA-t (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) ellenben egyre inkább érdekli, mi lehet az, amitől ennyire bepörgött Zidane. A BBC szerint felmerülhet, hogy az aranylabdás rasszista beszólásra indult be, és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, hogy kiderítse az olasz és a francia játékos pontos szavait.

"A FIFA fegyelmi eljárásban próbálja meg a legrészletesebben feltárni az incidens előzményeit" - adott ki sajtóközleményt kedden a szervezet.

Ha kiderülne, hogy Materazzi ellenfele arab származására tett megjegyzést, biztosan hosszabb időre eltiltanák, a FIFA ugyanis a rasszizmus elleni harcot jelölte a vb egyik fő irányvonalának.

Megbocsátó franciák
A franciák több mint ötven százaléka megbocsát Zinedine Zidane-nak, amiért a vasárnapi világbajnoki döntőben mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok labdarúgóját - derült ki CSA közvélemény-kutató cég telefonos felméréséből.

A megkérdezettek 61 százaléka továbbra is példaképként néz fel az 1998-as finálé hősére, ugyanakkor méltatlannak tartja, hogy így kellett befejeznie pályafutását.

A felmérésen 78 százalék egyetértett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésével, vagyis hogy a játékmester volt a németországi torna legjobb játékosa.

A franciák több mint 60 százaléka az elveszített döntő ellenére elégedett a csapat teljesítményével, ez azért is nagy dolog, mert a torna előtt 32 százalék úgy érezte, hogy a gárda már a csoportkör után búcsúzik.