Gusztáv
3 °C
6 °C

Szerencsés feltámadás Boszniában

2006.09.06. 23:11
Ellenséges környezetben, magyarverő rendőrök között is biztosan győzött a válogatott a szombati, norvégok elleni 1-4 után: Bosznia-Hercegovinát idegeben vertük 3-1-re. Mázlis tizenegyest kaptunk, Gera gólt mellezett, Dárdai profi gólt rúgott. Bozsik Péter szövetségi kapitány a nap nyertese, csapatában hagyta mindhárom szombaton bakizó játékosát, mégis győzött.
Magabiztosan, 3-1-re verte idegenben a magyar futballválogatott Bosznia-Hercegovinát szerda este, Európa-bajnoki selejtezőn.

Bozsik Péter szövetségi kapitány a szombati, Norvégia elleni 1-4-es vereség után három helyen változtatott kezdőcsapatán, de bennhagyta a nagyot hibázó Égert, Lőwöt és Királyt is.

Bozsiknak bejött a bizalom

Az első bő félórában a hazaiak játszottak jobban, többnyire náluk volt a labda, de helyzetei a magyaroknak voltak. Előbb Torghelle hagyott ki egy ziccert azzal, hogy az ötös sarkáról nem kapura lőtt, hanem visszapasszolt, majd Huszti találta el a lécet távolról.

Remegő lábbal a lelátón, labda nélkül a pályán
Az Index helyszíni tudósítója a kezdés előtt jelentette, hogy a csapattal elutazott néhányszáz szurkolót megverték a rendőrök. Két embert előállítottak, mindkettőt ittas állapotban. A riporter térde remeg, a stadionba tizenhét helyett husszonnégyezer nézőt engedtek be. A magyar tábort rendőrök tartották szemmel a meccs alatt, a hazaiak petárdáztak, üvegeket dobáltak a pályára. Játékosaink nem kaptak labdát a bemelegítéshez.

Király biztos pont volt hátul, és ezúttal a védelemből sem adta el a labdát senki. A támadók közül Huszti villogott, a 34. percben Spahiccsal együtt ugrott föl fejelni a bosnyák tizenegyespontnál, simán alulmaradt, de a ciprusi Kapitanisz játékvezető úgy látta, a leérkezés után visszarántották a magyart.

Velünk volt a bíró

A kamutizenegyest Huszti magabiztosan, laposan lőtte a kapu bal oldalába (0-1).

Nem telt el négy perc, és Spahic már nem volt a pályán: akciójuk után dühösen futott vissza, valószínűleg káromkodhatott valamit, mert a bíró gondolkodás nélkül újra sárgát, majd pirosat húzott elő, és kiállította.

A második félidő ellején hamar kihasználta emberelőnyét a Bozsik-válogatott, Tóth Balázs szögletébe Gera nem igazán tudatosan, mellel ért bele, de a labda a bal alsó sarokba vánszorgott (0-2).

Dárdai sokadszor is bizonyított


Kattintson a képre!

Dárdai az ötvenedik percben viszont abszolút tudatos gólt lőtt, amikor leszerelte az utolsó bosnyák védőt, kilépett, és higgadtan a hálóba helyezett (0-3).

A biztos vezetés után visszaállt kontrázni a magyar csapat, a bosnyákok nyomtak, de a kapuba csak tizenegyesből tudtak betalálni: Molnár vétlen, ám jól látható kezezéséért adott büntetőt a ciprusi bíró (1-3).

Huszti volt a legjobb

A hajrában a kitámadó hazaiak ellen még két-három gólt könnyedén szerezhetett volna a válogatott, de Huszti ziccerét kifogta a kapus, Torghelle pedig Huszti szenzációs passzából az üres kapuba sem tudott betalálni.

A szombati katasztrófa után javított a csapat, összeszedte magát, senki nem hibázott, a bíró és a szerencse is a magyarokkal volt. Csoportjában két meccs után három ponttal áll Magyarország, az ötödik helyen, az első norvégoktól hárommal lemaradva.

A meccs jegyzőkönyve
Eb-selejtező, C csoport: Bosznia-Hercegovina - Magyarország 1-3 (0-1)
Zenica, 25 000 néző, v: Kapitanisz (ciprusi)
Gólszerzők: Misimovics (63., 11-esből), illetve Huszti (35., 11-esből), Gera (47.), Dárdai (50.)
piros lap: Spahics (38.)
sárga lap: Spahics (35., 38.), Barbarez (41.), Bolics (52.), Beslia (77.), illetve Fehér (10.), Tóth (37.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!