Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerencsés feltámadás Boszniában

2006.09.06. 23:11
Ellenséges környezetben, magyarverő rendőrök között is biztosan győzött a válogatott a szombati, norvégok elleni 1-4 után: Bosznia-Hercegovinát idegeben vertük 3-1-re. Mázlis tizenegyest kaptunk, Gera gólt mellezett, Dárdai profi gólt rúgott. Bozsik Péter szövetségi kapitány a nap nyertese, csapatában hagyta mindhárom szombaton bakizó játékosát, mégis győzött.
Magabiztosan, 3-1-re verte idegenben a magyar futballválogatott Bosznia-Hercegovinát szerda este, Európa-bajnoki selejtezőn.

Bozsik Péter szövetségi kapitány a szombati, Norvégia elleni 1-4-es vereség után három helyen változtatott kezdőcsapatán, de bennhagyta a nagyot hibázó Égert, Lőwöt és Királyt is.

Bozsiknak bejött a bizalom

Az első bő félórában a hazaiak játszottak jobban, többnyire náluk volt a labda, de helyzetei a magyaroknak voltak. Előbb Torghelle hagyott ki egy ziccert azzal, hogy az ötös sarkáról nem kapura lőtt, hanem visszapasszolt, majd Huszti találta el a lécet távolról.

Remegő lábbal a lelátón, labda nélkül a pályán
Az Index helyszíni tudósítója a kezdés előtt jelentette, hogy a csapattal elutazott néhányszáz szurkolót megverték a rendőrök. Két embert előállítottak, mindkettőt ittas állapotban. A riporter térde remeg, a stadionba tizenhét helyett husszonnégyezer nézőt engedtek be. A magyar tábort rendőrök tartották szemmel a meccs alatt, a hazaiak petárdáztak, üvegeket dobáltak a pályára. Játékosaink nem kaptak labdát a bemelegítéshez.

Király biztos pont volt hátul, és ezúttal a védelemből sem adta el a labdát senki. A támadók közül Huszti villogott, a 34. percben Spahiccsal együtt ugrott föl fejelni a bosnyák tizenegyespontnál, simán alulmaradt, de a ciprusi Kapitanisz játékvezető úgy látta, a leérkezés után visszarántották a magyart.

Velünk volt a bíró

A kamutizenegyest Huszti magabiztosan, laposan lőtte a kapu bal oldalába (0-1).

Nem telt el négy perc, és Spahic már nem volt a pályán: akciójuk után dühösen futott vissza, valószínűleg káromkodhatott valamit, mert a bíró gondolkodás nélkül újra sárgát, majd pirosat húzott elő, és kiállította.

A második félidő ellején hamar kihasználta emberelőnyét a Bozsik-válogatott, Tóth Balázs szögletébe Gera nem igazán tudatosan, mellel ért bele, de a labda a bal alsó sarokba vánszorgott (0-2).

Dárdai sokadszor is bizonyított


Kattintson a képre!

Dárdai az ötvenedik percben viszont abszolút tudatos gólt lőtt, amikor leszerelte az utolsó bosnyák védőt, kilépett, és higgadtan a hálóba helyezett (0-3).

A biztos vezetés után visszaállt kontrázni a magyar csapat, a bosnyákok nyomtak, de a kapuba csak tizenegyesből tudtak betalálni: Molnár vétlen, ám jól látható kezezéséért adott büntetőt a ciprusi bíró (1-3).

Huszti volt a legjobb

A hajrában a kitámadó hazaiak ellen még két-három gólt könnyedén szerezhetett volna a válogatott, de Huszti ziccerét kifogta a kapus, Torghelle pedig Huszti szenzációs passzából az üres kapuba sem tudott betalálni.

A szombati katasztrófa után javított a csapat, összeszedte magát, senki nem hibázott, a bíró és a szerencse is a magyarokkal volt. Csoportjában két meccs után három ponttal áll Magyarország, az ötödik helyen, az első norvégoktól hárommal lemaradva.

A meccs jegyzőkönyve
Eb-selejtező, C csoport: Bosznia-Hercegovina - Magyarország 1-3 (0-1)
Zenica, 25 000 néző, v: Kapitanisz (ciprusi)
Gólszerzők: Misimovics (63., 11-esből), illetve Huszti (35., 11-esből), Gera (47.), Dárdai (50.)
piros lap: Spahics (38.)
sárga lap: Spahics (35., 38.), Barbarez (41.), Bolics (52.), Beslia (77.), illetve Fehér (10.), Tóth (37.)