István, Vajk
17 °C
34 °C

Egyelőre csak szektorbezárással büntették az FTC-t

2006.09.12. 19:57
Egyelőre nem döntött arról a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy kizárja-e a Ferencvárost a másodosztályból is, amiért a licencügyben polgári bírósághoz fordult. A szurkolók bekiabálásai miatt viszont az FTC három hazai meccsén be kell zárni a kapu mögötti szektorokat, a ferencvárosi ultrák törzshelyét.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros következő három hazai mérkőzésén a kapu mögötti szektorokat be kell zárni.

Idegenben kiabáltak

Petró László, a klub jogásza az MTI-nek elmondta, hogy a testület a zöld-fehérek Szolnok és Vecsés elleni idegenbeli, illetve a Makóval vívott hazai találkozókat vizsgálta, mert információi szerint ezeken a találkozókon voltak hallhatóak olyan szurkolói rigmusok, melyeket a nemzetközi szövetség (FIFA) előírásai értelmében kiemelt szigorral kell szankcionálni. "A szolnoki találkozó kapcsán megszüntették ellenünk az eljárást, a másik két mérkőzésen a bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján úgy ítélte meg, hogy voltak olyan bekiabálások, melyeknek nem kellett volna elhangozniuk" - mondta Petró. "Egyelőre csak szóban hangzott el a határozat, ha írásban is megkapjuk és megismerjük az indoklást, utána döntünk arról, hogy fellebbezünk-e."

A szintén az NB II-ben szereplő pápaiaknak szurkolóik rasszista bekiabálásai miatt soron következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük.

A per miatt egyelőre nem büntettek

Az előzetes bejelentéssel ellentétben azonban nem került napirendre kedden a Ferencváros élvonalbeli kizárásával kapcsolatos ügye. Az MLSZ fegyelmit indított ugyanis az FTC ellen amiatt, hogy a zöld-fehérek a magyar, illetve a nemzetközi szabályokkal is szembehelyezkedve polgári bíróság elé vitték az úgynevezett licencügyet, ami a klub kizárását eredményezte az NB I-ből való kizárás ügyét.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddre tűzte napirendre az eset tárgyalását, végül azonban erre nem kerített sort. Az FTC elsőfokon, nem jogerősen pert nyert a szövetség ellen és ennek értelmében rendelkezik az élvonalhoz szükséges licenccel.