Jenő
-2 °C
6 °C

Egyelőre csak szektorbezárással büntették az FTC-t

2006.09.12. 19:57
Egyelőre nem döntött arról a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy kizárja-e a Ferencvárost a másodosztályból is, amiért a licencügyben polgári bírósághoz fordult. A szurkolók bekiabálásai miatt viszont az FTC három hazai meccsén be kell zárni a kapu mögötti szektorokat, a ferencvárosi ultrák törzshelyét.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy az NB II Keleti csoportjában szereplő Ferencváros következő három hazai mérkőzésén a kapu mögötti szektorokat be kell zárni.

Idegenben kiabáltak

Petró László, a klub jogásza az MTI-nek elmondta, hogy a testület a zöld-fehérek Szolnok és Vecsés elleni idegenbeli, illetve a Makóval vívott hazai találkozókat vizsgálta, mert információi szerint ezeken a találkozókon voltak hallhatóak olyan szurkolói rigmusok, melyeket a nemzetközi szövetség (FIFA) előírásai értelmében kiemelt szigorral kell szankcionálni. "A szolnoki találkozó kapcsán megszüntették ellenünk az eljárást, a másik két mérkőzésen a bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján úgy ítélte meg, hogy voltak olyan bekiabálások, melyeknek nem kellett volna elhangozniuk" - mondta Petró. "Egyelőre csak szóban hangzott el a határozat, ha írásban is megkapjuk és megismerjük az indoklást, utána döntünk arról, hogy fellebbezünk-e."

A szintén az NB II-ben szereplő pápaiaknak szurkolóik rasszista bekiabálásai miatt soron következő hazai mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük.

A per miatt egyelőre nem büntettek

Az előzetes bejelentéssel ellentétben azonban nem került napirendre kedden a Ferencváros élvonalbeli kizárásával kapcsolatos ügye. Az MLSZ fegyelmit indított ugyanis az FTC ellen amiatt, hogy a zöld-fehérek a magyar, illetve a nemzetközi szabályokkal is szembehelyezkedve polgári bíróság elé vitték az úgynevezett licencügyet, ami a klub kizárását eredményezte az NB I-ből való kizárás ügyét.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddre tűzte napirendre az eset tárgyalását, végül azonban erre nem kerített sort. Az FTC elsőfokon, nem jogerősen pert nyert a szövetség ellen és ennek értelmében rendelkezik az élvonalhoz szükséges licenccel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?