Valér
4 °C
8 °C

A jászberényi kapus vezényelte a Fradi-tábort

2006.10.16. 15:43
Az Üllői úton szokatlan jelenség, hogy az ellenfél játékosát ünneplik. A szombati Ferencváros-Jászberény találkozó után azonban Rácz Róbertet, az ellenfél kapusát éljenezték. Ez nem volt véletlen, hiszen a játékos-edző szinte az egész meccsen a hazai közönség szórakoztatására törekedett.

"A meccs után felhívott egy Ferencváros-szurkoló és csak annyit mondott, tizenöt éve van bérlete, de nem emlékszik rá, hogy az ellenfél játékosát úgy ünnepelték volna, mint engem" - mondta Rácz Róbert, a Jászberény NB II-es labdarúgócsapatának kapusa. A 34 esztendős kapus igazi show-műsort tartott, csapata szombati, 4-0-s vereséget hozó fellépésén az Üllői úti.

Hamar egymásra találtak

"Már a meccs elején el akartuk nyerni a közönség szimpátiáját, ezért futottunk körbe a kezdés előtt. Úgy érzem, sikerült hamar egymásra találnunk, így felszabadultabban játszhattunk" - mondta Rácz, aki csapatából egyedüliként mondhatta el, hogy - a Diósgyőr játékosaként - szerepelt már korábban az FTC pályáján.

A kapus védései, és csapata irányítása mellett szinte az egész találkozón szórakoztatta a közönséget. Amikor a Fradi-tábor a "Ki nem ugrál, szar újpesti!" rigmusba kezdett, ő is ugrált, ezzel is növelve népszerűségét a zöld-fehérek között.

Vezényelte a Fradi-tábort

"Amikor a szünetben a tábor felöli kapuhoz mentem, rákezdtek a "Szervusz, paraszt!" skandálására. Ezután én is viccesre vettem a figurát és elkezdtem vezényelni nekik" - mondta a meccs közbeni lelkiállapotáról a játékos-edző. A meccs előtt igyekezett felkészíteni játékosait a nem mindennapi hangulatra és külön elmagyarázta nekik, ne életük meccsére készüljenek, mert akkor görcsösek lesznek a pályán.

Ennek ellenére akadt olyan játékos, aki lecserélése után - miközben hatezer ember tapsolt neki - élete legnagyobb sportélményének tartotta a meccset. "Erre nem lehet felkészíteni senkit, mert az ember csak elképzelni tudja ezt a hangulatot, amikor annyi ember egyszerre kezd el szurkolni. Igazából magával ragadta játékosaimat a hangulat, akadt, akinek el is vette a figyelmét a meccsről."

Mindenki megtapsolta a show-t

Rácz a lefújás után is folytatta "parádéját", miközben tiszteletkört futott csapatával, egyszerűen hanyatt dobta magát, lelkesen integetett és még egy ismerőséhez is kiszaladt pacsizni. Így nem volt meglepő, hogy a magyar pályán szokatlanul, a közönséget szórakoztatva játszó kapust felállva ünnepelték, a zöld-fehér szimpatizánsok saját játékosaik ünneplése mellett, az ő nevét is skandálták.