Géza
-12 °C
-4 °C

NBII-es marad a Fradi

2006.11.22. 19:17
Nem helyezhető vissza az NBI-be a Fradi, döntött jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla. Igaz, decemberben az MLSZ kizáró határozatát is megsemisíthetik. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a Ferencvárosnak joga lenne az NBI-es indulásra.

Jogerősen is elutasította a bíróság a Ferencváros előterjesztését, amiben az MLSZ kizáró határozata végrehajtásának felfüggesztését kérvényezték. A Fővárosi Ítélőtábla fenntartotta az első fokú ítéletet.

Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke szerint ezzel jogerősen eldőlt, hogy a Ferencváros nem helyezhető vissza a Borsodi Ligába. Petró László, az FTC jogásza úgy véli, az Ítélőtábla döntésének érdemi jelentősége nincs, a másodfokú tárgyaláson születik jogerős határozat.

Ahogy a nyilatkozatokból is látszik, akad némi ellentmondás az ítéletekben. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság elutasította a Ferencváros kérelmét az MLSZ kizáró határozata végrehajtásának felfüggesztésére - azaz elutasították a Fradi visszahelyezését az első osztályba. Ez az ítélet vált jogerőssé a mostani döntéssel.

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.

Első fokon a bíróság ezt, a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát semmisítette meg, ez ügyben a másodfokú tárgyalás csak december 7-én lesz. A jelen állás szerint a Fradi nem helyezhető vissza az első osztályba, viszont az is lehetséges, hogy a kizáró határozatot is megsemmisítik. Ettől függetlenül, a bírósági döntés nem állapította meg, hogy az FTC rendelkezik az első osztályú indulásra jogosító licencjoggal.