Konrád
8 °C
26 °C

Szerződést szegtek, mégis pénzt követelnek a Fradi volt vezetői

2006.11.10. 15:44
Miközben a Ferencváros közel áll az anyagi csődhöz, volt munkatársai is perre készülnek a klub ellen. A székéből felállított volt gazdasági vezető és a korábbi kommunkkációs vezető ís úgy véli, jár nekik az előző vezetés által - a klub szempontjából előnytelen - szerződésekben foglalt pénz. Az FTC jelenlegi vezetői ugyanakkor úgy vélik, az érintettek szerződést szegtek a klubbal szemben vállalt kötelezettségeik során.

Dámosy Zsolt, a Ferencváros elnöke a Nemzeti Sport hétfői számában úgy fogalmazott, a klub az utolsó utáni pillanataiban van. Ha nem sikerül sürgősen valamilyen módon komolyabb összeghez jutnia, a labdarúgócsapatot még a másodosztályból is kizárhatják. A lap mai számában azonban megnyugtatta az aggódókat, erre a fordulatra legközelebb csak a nyáron kerülhet sor.

A volt vezetés legalább annyira hibás

Ugyanakkor Németországból is érkezhet befektető - mi több, Zwack Pétert, az Unicum első emberét is egyre többször látni a klubházban -, de számolni kell a "belső ellenségekkel" is. Mint az elnök elmondta, a klub két korábbi alkalmazottja, a volt gazdasági igazgató Kácsor Attila és a volt kommunikációs vezető Horváth K. József is jogi lépéseket fontolgat a klub ellen, miután mindkettejüket eltávolították posztjáról.

Boros Bánk Levente, az öt hete újjáalakult ferencvárosi elnökség tagja érdeklődésünkre elmondta, a két korábbi munkatárs szerződése hosszú távú határozott időre szól, amit a klub új vezetése ennek ellenére felbontott. "Ezeket a szerződéseket a klub korábbi vezetése kötötte és tartotta fenn, holott olyan összegek szerepeltek benne, amik nem állnak arányban a Ferencváros jelenlegi anyagi helyzetével."

Tízmilliós követelés

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) elnökhelyettese megjegyezte, hogy a szurkolók már régóta hangoztatták, Kácsornak jelentős szerepe van a klub lassú ellehetetlenülésében. Ő ugyanis posztjából adódóan tisztában volt vele, mekkora az FTC adóssága, mégis jóváhagyta a hátrányos szerződéseket.

Ugyanakkor a volt gazdasági vezető szabotálta az ilyenkor szokásos átadás-átvételt. Majd levelet küldött a klub vezetésének, melyben tudatta, ha kölcsönös szerződésbontásra kerül sor, akkor lemond a szerződésében található, 2010-ig járó fizetésének a feléről. Azonban ez az összeg is tízmilliós nagyságrendű.

Nem megfelelően teljesítették a szerződésükben foglaltakat

Boros Bánk szerint ennél is felháborítóbb volt, hogy a levélben leírta, ha létrejön a szerződésbontás, visszamenőleg semmilyen kötelezettség nem hárulhat rá. A Fradi új vezetése azonban jogászokkal átvilágíttatta tevékenységét és megállapították, kizárt, hogy ne lenne felelőssége Kácsornak a klub jelenlegi katasztrofális helyzetében. Ezen felül is bizonyosságot nyert, hogy nem megfelelően teljesítette a szerződésében foglaltakat, így a klubra eltávolítása miatt semmiféle kötelezettség nem hárulhat.

A klub jelenlegi elöljárói megállapították, Kácsort - többek között - a Fotex-szerződéssel kapcsolatban terheli felelősség. Horváth K. József pedig a szerződésében foglalt feladatainak egy részét nem teljesítette, ezért döntöttek eltávolítása mellett.